25 d'abril de 2024

Vic signa un conveni amb la Generalitat per a la creació d'un Centre d’Art i Creació Contemporània

El Nou Centre de Creació i Art Contemporani ja comença les activitats aquest divendres al matí.

El Ter 6 de novembre de 2008 a les 21:13
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha deixat clar que l'Ajuntament pensa en la farinera Costa com a espai.
L’Ajuntament de Vic i el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació han signat aquest dijous un conveni de col•laboració per crear i posar en funcionament un Centre d’Art i Creació Contemporània. Aquest centre era una de les reivindicacions històriques de H Associació per a les Arts Contemporànies, que és l’ànima del nou centre.

Víctor Sunyol, president d’aquesta entitat, ha reivindicat el bagatge cultural i artístic de la ciutat, que ha fet possible aquest centre. L’acord s’ha signat a tres bandes. Aquest conveni suposa que l’Ajuntament de Vic i el departament de Cultura finançaran al 50% el nou centre. De moment, el Centre està ubicat a la Calla, actual seu de H Associació per a les Arts Contemporànies.

A partir d’aquí caldrà trobar un espai de futur per al centre. L’ajuntament de Vic proposa l’edifici de la Farinera. El secretari general de Cultura, Lluís Noguera, ha afirmat que el nou espai es trobarà durant el 2009. De fet, aquesta tarda, després de signar el conveni, el secretari general de Cultura ha visitat la Farinera, acompanyat de les autoritats locals.

El Nou Centre de Creació i Art Contemporani ja comença les activitats aquest divendres al matí. Ho fa amb el seminari sobre art, educació i territori Accions Reversibles amb més de 250 inscrits. Fa mesos, s’havia especulat amb la possibilitat que el Centre d’Art i Creació Contemporània pogués ubicar-se al Seminari de Vic, tal com volia H. Però, finalment el consistori va decidir situar-hi un hotel.
Etiquetes:
Cultura