25 d'abril de 2024

Les Masies de Voltregà apuja les ordenances fiscals un 3,54%, amb l'abstenció de l'oposició, de CiU

La taxa de l'aigua varia per incentivar l'estalvi; fins als 30 metres cúbics s'abaixa un 56% però puja per sobre els 60

El Ter 7 de novembre de 2008 a les 13:32
Una imatge de l'Ajuntament
L’equip de govern de les Masies de Voltregà va aprovar ahir, amb l'abstenció de l’oposició de CiU, les noves ordenances. Els impostos i taxes pujaran, de mitjana, un 3,54%.

Segons l’alcalde, Sergi Vilamala, el pressupost és equilibrat i per això s’ha optat per contenir impostos com les plusvàlues, o el servei de la deixalleria igual que l’any passat. En canvi, l’IBI, l’IAE o la taxa d’escombraries augmenten un 4,6%. Vilamala considera que es tracta d’unes xifres austeres.

Els canvis més substancials són en l’aigua, ja que el consum més baix modera el preu mentre que el tram més alt de consum passa a valdre un 34% més. La taxa actual, que és una novetat, vol incentivar l’estalvi entre els veïns. Segons Vilamala, l’oposició va votar-hi en contra de manera sistemàtica, sense donar alternatives ni presentar cap proposta nova.

Des de l’oposició, Joan Prat, de CiU, justifica l’abstenció pel fet que, segons ell, l’equip de govern no els va convidar a participar en l’elaboració de les noves ordenances.
Etiquetes:
Política Municipal