26 d'abril de 2024

"La Somnàmbula" esport i òpera en una cursa de muntanya

Rosa Mari Ràmirez amanirà la prova minuts abans del tret de sortida amb una àrea de Bellini

El Ter 10 de juliol de 2015 a les 10:41
Toni Ramírez, Rosa Mari Ramírez, Albert Serra, Aina Arboix i Pepe Vila
La Copa de Nocturnes d'Osona passa aquest divendres per Roda de Ter en la què serà la 2a edició de La Somnàmbula. Després de l'èxit de participació de la primera edició, l'Assosiació Sant Tomàs amb el suport dels Saltamarges de Roda de Ter han volgut unir forces per crear una nova cursa nocturna molt especial i amb moltes novetats respecte la passada edició.

La Somnàmbula d'enguany es puntuable per la Copa d'Osona de Nocturnes. Una competició que consta de cinc proves cinc proves per la comarca totes d'elles competicions de muntanya. Una modalitat que es vol potenciar a la comarca per tal d'atreure el major públic possible i poder d'aquesta manera mostrar Osona al món.

La 2 a edició de la Somnàmbula vol arribar una mica més enllà i seguir amb un toc d'originalitat. Per aquest motiu l'organització seguirà amb la mostra d'òpera prèvia a la cursa. Enguany la soprano Rosa Mari Ramírez oferirà un tastet interpretant en directe alguna de les àrees de l'òpera "La Sonambula" de Bellini. D'aquesta forma es crea la simbiosi entre art, cultura i esport que és un dels principals objectius a assolir de l'organització.

La cursa constarà de 7 quilòmetres en un terreny que combina l'asfalt i la terra. Un recorregut fàcil sense un desnivell acumulat gran que permet que no es necessiti una gran preparació física per poder-hi participar. La cursa sortirà de la Plaça Major de Roda de Ter al punt de les 10 de la nit, tot i que a partir de 2/4 de 10 ja es podran recollir els dorsals. L'entitat està interessada en aconseguir, o fins i tot superar, els 600 participants de la passada edició.

El preu de les inscripcions és de 9? els adults i 4? els menors de 14 anys.

Amb aquesta cursa l'Associació Sant Tomàs vol donar-se a conèixer i intentar trobar finançament per tal de poder avançar amb les obres del nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras.

Cartell "La Sonàmbula"

Etiquetes:
Esports