25 d'abril de 2024

Els batlles del Lluçanès acorden seguir treballant junts

La comarca té "la via oberta" i no es descarta que la conformin els vuit municipis on va guanyar el 'sí'

ACN 29 de juliol de 2015 a les 17:36
Els batlles del Lluçanès s'han reunit aquest dimarts per valorar el procés participatiu
Els alcaldes del Lluçanès s'han reunit aquest dimarts per valorar els resultats del procés participatiu de diumenge passat i han acordat seguir treballant conjuntament. Així ho ha explicat Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, qui ha afegit que els municipis on va guanyar el 'sí', vuit dels tretze, "no volem deixar ningú enrere".

Ara els batlles volen reunir-se "el més aviat possible" amb Governació per poder decidir el seu futur com a comarca. Per Peraire, "el 'sí' està legitimat", i és per això que no ha descartat un Lluçanès amb vuit municipis.

Els resultats del procés participatiu d'aquest diumenge al Lluçanès no permeten una lectura inequívoca. Si bé el 'sí' va guanyar per àmplia majoria, un 70'7%, i amb una participació del 55'15%, molt per sobre del 35% exigit pel Departament de Governació, el futur de la comarca ara mateix està en l'aire. L'alcalde de Prats de Lluçanès i portaveu dels batlles, Isaac Peraire, ha dit que "la creació de la comarca és una oportunitat històrica que no volem deixar perdre i que entomarem amb molta responsabilitat". Peraire també ha fet autocrítica. L'alcalde ha explicat que de la reunió també s'ha desprès la idea que la campanya segurament s'hauria d'haver planejat "amb més temps".

Peraire ha recordat que el futur del Consorci tal i com es coneix avui dia s'haurà de reformular perquè amb LRSAL perdrà capacitat d'execució. En aquest sentit, Peraire ha assenyalat que els municipis del 'sí' "no volem deixar enrere cap altre municipi", i és per això que han reclamat que la reunió que s'ha de produir amb Governació sigui "el més aviat possible", previsiblement la setmana que ve.

Tot i la legitimitat que els dóna el resultat, Peraire no ha amagat la preocupació pels cinc municipis on s'ha votat 'no' i per això demanaran a Governació com es pot gestionar aquest resultat. "No hi ha ningú que avui hagi dit adéu", ha destacat referint-se al fet que algun dels municipis pogués abandonar la nova comarca.
Etiquetes:
Política Municipal