25 d'abril de 2024

La UVic compta aquest curs amb 4.597 alumnes, un 3% més que el curs anterior

Un 75% dels alumnes de la UVic de nou accés escullen en primera opció la UVic

El Ter 11 de novembre de 2008 a les 10:50
Josep Terradellas i Montserrat Faro en la presentació de les dades
La Universitat de Vic compta aquest curs 2008-2009 amb un total de 4.597 alumnes. Una xifra que suposa un augment d’un 3% respecte al curs anterior. És a dir, 146 alumnes més.

La UVic ha presentat aquest dimarts les dades de matriculació. Destaca que tot i la davallada demogràfica de la població major de 18 anys, la universitat manté o augmenta el nombre total d’alumnes.

Per centres, la facultat d’Educació ha crescut un 7% respecte al curs anterior per l’oferta de més places davant la gran demanda de titulacions de mestre. La titulació més demanada és Educació infantil. La facultat d’Empresa i Comunicació ha baixat en nombre de matriculats, tot i que les titulacions d’empresa han pujat un 5% tant a Catalunya com a la UVic. La titulació més demanada de la facultat és periodisme. L’Escola Universitària de Ciències de la Salut augmenta un 4%, sobretot la titulació d’Infermeria, que a la UVic ho fa un 120%. A l’Escola Politècnica Superior la demanda augmenta un 5%, tot i que a Catalunya disminueix un 8%. Biotecnologia continua sent la titulació més demanada. La Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació augmenta un 5%, però a Catalunya baixa un 31%. Cal destacar que els estudiants de nou accés també s’han incrementat en un 3%. Un 75% d’ells escullen en primera opció la UVic.

Pel que fa a altres dades, sorgides d’enquestes durant el període de matriculació, destaca que a la UVic un 63% dels estudiants són noies. I que els nois només predominen en les titulacions de l’Escola Politècnica Superior. També és destacable que el 24% procedeixen d’Osona, un 12% del Barcelonès, i un altre 12% del Vallès Oriental i un 6% de la resta de l’estat. L’ús del cotxe compartit i del tren per anar a la UVic ha augmentat respecte al curs anterior.
Etiquetes: