26 d'abril de 2024

Localitzen un caçador furtiu d'ocells a Sant Pere de Torelló

Aquest deliecte pot comportar penes de presó de fins a dos anys

elter.net 10 d'agost de 2015 a les 10:33
El rossinyol que es va poder recuperar amb vida

Membres del Cos d’Agents Rurals d’Osona van localitzar dijous passat un caçador furtiu amb dues xarxes japoneses (art il·legal de caça) al terme municipal de Sant Pere de Torelló.


En el moment d’interceptar-lo havia capturat tres caderneres i un rossinyol. Les caderneres eren mortes, segurament per la forta calor i exposició al sol, i el  rossinyol encara era viu i s’ha portat a un centre de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat. Els Agents Rurals van denunciar el fet com a infracció penal, i això suposarà l’obertura de diligències penals.


El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida. La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.

Etiquetes:
Societat