25 d'abril de 2024

Vic disposarà de tres escoles bressol municipals durant el curs 2008-2009

Cada una de les llars d'infants municipals oferiran 82 places

El Ter 22 d'abril de 2008 a les 17:59
Imatge exterior de l'escola bressol de l'Horta Vermella
L’Ajuntament de Vic ha presenta aquest dimarts al migdia les tres noves escoles bressol municipals i el projecte educatiu. Els centres obriran les portes el proper curs 2008-2009 i estan situats a l’Horta Vermella, als Caputxins i a la Serra-de-Senferm.

Les tres llars d’infants estaran gestionades per la Fundació Educació i Art. L’objectiu és potenciar la qualitat educativa de la ciutat de Vic en el període de 0 a 18 anys. De moment, s’ha començat per al període de 0 a 3 anys. La directora de la Fundació Educació i Art, Marta Casellas, afirma que es vol crear un context obert i participatiu.

L’objectiu és facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar. Les tres escoles bressol municipals s’uniran a les quatre llars d’infants privades que ja té la ciutat. De totes maneres, la nova oferta de places obligarà a tancar tres escoles bressol que ja existien. Es tracta del Ralet, Airinia i Serra de senferm. La regidora d’educació, Anna Erra, ha destacat que l’objectiu és buscar la qualitat educativa i que els alumnes i professionals d’aquests llar d’infants es reubicaran a les noves escoles bressol municipals.

En total són 61 alumnes. Pel que fa a les noves escoles bressol municipals, cada una d’elles ofereix 82 places amb dues aules de lactants, dues per a nens d’1 a 2 anys, i dues més per a nens de 2 a 3 anys. Cada escola disposarà de dotze docents i una cuinera, i un espai polivalent, cuina pròpia i un pati exterior. Les tres llars d’infants iniciaran el curs el 8 de setembre i l’horari serà de tres quarts de nou del matí a cinc de la tarda, amb una hora extra al matí i a la tarda per a famílies amb necessitats puntuals. La quota mensual serà de 140 euros. El període de preinscripció es farà del 5 al 16 de maig a l’escola bressol de l’Horta Vermella, que ja està acabada. La dels Caputxins està ultimant els últims detalls, mentre que la de la Serra-de-senferm està en plena fase d’execució.

Presentació de la nova escola bressol

Imatge interior de l'escola bressol de l'Horta Vermella

Etiquetes:
Ràdio Manlleu