23 d'abril de 2024

Roda de Ter recorda amb força el seu poeta, Miquel Martí i Pol, quan fa cinc anys que va morir

Els centres educatius de Roda s'hi han implicat a fons i també es farà una lectura pública de poemes

El Ter 11 de novembre de 2008 a les 13:32
Una foto del poeta Miquel Martí i Pol
Aquest dimarts fa cinc anys que va morir el poeta de Roda, Miquel Martí i Pol. Per commemorar aquesta efemèride, la seva vila natal aglutina moltes activitats, que s’emmarquen en les Jornades Miquel Martí i Pol i que homenatgen la seva obra.

Maria Ocaña, tècnica de Cultura de Roda, explica que diversos escenaris i col·lectius recordaran la seva figura a través de lectures de poemes i altres actes.

Els alumnes de la llar d’infants elaboren un mural, al CEIP Roda de Ter fan lectures de poemes i al CEIP Mare de Déu del Sòl del Pont també s’hi han implicat a fons. A l’IES Miquel Martí i Pol s’hi faran també lectures de poemes, es visitarà el llegat del poeta a la biblioteca del poble, es farà una ruta literària o una conferència.

A la tarda, arribarà una lectura pública de poemes a la biblioteca, amb rapsodes coneguts com Núria Rehues, Mercè Viladecàs i Pep Poblet o representants de l’Ajuntament com l’alcalde, Antoni Llach o la regidora de Cultura, Francesca Costa. L’acte estarà amenitzat per l’escola de música El Faristol. Aquest any també s’ha fet una crida per realitzar lectures de poemes i actes commemoratius a tots els indrets de Catalunya on s'ha localitzat una plaça o un carrer, una escultura, una escola o un institut dedicats al poeta rodenc. Segons Ocaña, cada vegada s’estén més la seva popularitat.

L'Associació d'Amics i la Fundació Miquel Martí i Pol ha elaborat un mapa que recull tots aquest indrets de Catalunya més de 60 municipis. N’hi ha d’altres, com Barcelona, que ja s’han plantejat afegir-s’hi. A Roda, durant el cap de setmana es celebraran més actes inscrites dins les Jornades, com la proclamació del veredicte dels Premis Literaris.

La setmana passada es van presentar els actes, en roda de premsa, a Barcelona

Etiquetes:
Cultura