26 d'abril de 2024

Pol Hernández guanya la Copa Catalana de ciclisme en categoria cadet

El jove ciclista aconsegueix el títol tot i ser fora de la competició durant diversos mesos per una lesió

G.Moral 7 d'octubre de 2015 a les 11:50
Pol Hernández amb el mallot groc de vencedor

Pol Hernández  es va proclamar aquest cap de setmana Campió de la Copa Catalana de ciclisme en categoria cadet. Hernández va finalitzar quart en l’última prova del campionat disputada al Baix Llobregat. Un quart lloc que li va assegurar el mallot groc i el títol català, en la que va ser la seva tercera prova després del retorn a la competició un cop superada la lesió.

Pol Hernández va patir una caiguda el passat mes de juliol mentre disputava el Gran Premi de Torelló. La caiguda el va amb una lesió de gran abast que el va mantenir apartat del campionat durant gairebé tres mesos. Un fet que no ha estat un impediment perquè el ciclista del CC Vilanova, resident al Voltreganès, es coronés com a campió de la Copa Catalana cadet. Un títol que ha aconseguit aquest cap de setmana a el Baix Llobregat, després de finalitzar quart en un circuit força tècnic.

L’avantatge de punts que va mostrar Hernández abans de la lesió li va servir per mantenir el mallot groc fins al final. De fet la Copa s’ha decidit només per vuit punts de diferència. Hernández va decidir tornar a la competició al setembre per tal de no deixar escapar el campionat. Tot i rodar encara no al 100%, el del voltreganès va aconseguir mantenir l’avantatge i alçar-se amb el títol després d’aconseguir la suma de 668 punts.  Segon va ser Pau Miquel (660 punts) i tercer Marc Brustenga (628 punts), tots tres ciclistes corredors del CC Vilanova.

Es tanca aquí la temporada de carretera i ara comença la de ciclocròs. Hernández ara ja està centrat en aquesta nova disciplina on espera fer un gran paper en les proves que disputi fins a final d’any.