23 d'abril de 2024

Viladrau acull aquest cap de setmana una nova edició de la fira de la castanya

Es preveu que aquest any hi hagi més producció que l'anterior gràcies a la bona climatologia

ACN 24 d'octubre de 2015 a les 15:20
Un cistell ple de castanyes acabades de collir a un bosc de Viladrau, al Montseny

Aquest cap de setmana es celebra la 21a edició de la fira de la castanya de Viladrau. Una climatologia adequada i una temperatura i humitat òptimes fan preveure que enguany la recollida serà millor que l'any passat, quan van collir uns 10.000 quilos de fruit. Així ho pensa el director del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau, Joaquim Solé que també ha explicat que, de moment, la qualitat del fruit és "extraordinària", cosa que proporciona un gust "excepcional".


Entre les novetats que es presenten al voltant d'aquest producte de proximitat, destaca la castanya Premium, amb un 4% de Brandy infiltrat que la fa cruixent, però amb una textura de figa i que per pastisseria "poden ser un component sorprenent". També hi trobem unes galetes de farina de castanya per a persones amb problemes de sucre, elaborades amb mel de castanyer, farina de castanya i una mica de tapioca, unes barretes energètiques a base de castanya i un recollidor de castanyes manual per endur al bosc.


A banda de castanyes, també hi haurà productes artesenals com ara melmelades, botifarres, galetes, cereals, xocolata o fins i tot cervesa. D'entre les activitats proposades, destaca un tastet gastronòmic aquest diumenge a partir de la 1 del migdia. A més, a un preu de 2 euros, una dotzena de restaurants oferiran tapes amb la castanya com a ingredient destacat. La fira de la castanya de Viladrau té l'objectiu de reivindicar el producte local, de qualitat i amb un gran potencial.


Del total de castanyes que es consumiran a Catalunya els propers dies, el 80% prové de Galícia, i el 20% de la Xina, ha destacat el productor. Amb tot, la catalana s'està fent un forat en aquest mercat i ja supera el 2%. El Montseny és la principal zona productora de castanyes de Catalunya.

Etiquetes:
Cultura