25 d'abril de 2024

L'espectacke "Engeguem" dóna el tret de sortida a Vic Capital de Cultura Catalana 2016

Es projectarà un vídeo mapping a diverses façanes de la plaça Major acompanyat de música en directe i dansa aèrea

ACN / Redacció 16 de gener de 2016 a les 12:48
Una imatge d'un dels moments de l'espectacle "Engeguem"

Aquesta dissabte 16 a les 7 de la tarda, l'espectacle multidisciplinari 'Engeguem' serà l'encarregat de donar el tret de sortida als actes de Vic Capital de Cultura Catalana 2016. D’aquesta manera agafarà el relleu a Vilafranca del Penedès. Es tracta d'un muntatge que combina un 'vídeo mapping' que es projectarà a diverses façanes de la plaça Major acompanyat per música en directe i dansa aèria. Amb una durada de vint minuts, es mostrarà de forma visual, poètica i metafòrica la programació que es desenvoluparà al llarg de tot l'any.


L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, s'ha mostrat molt satisfeta que la capital d'Osona pugui ostentar aquest títol al llarg de tot el 2016 i ha recordat que hi haurà més d'un centenar d'activitats.


A les set de la tarda tindrà lloc l'espectacle inaugural 'Engeguem', que comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila. El muntatge pretén arribar a molts públics diferents i ser un espectacle àgil i dinàmic que es proposa provocar la ciutadania. La Farinera Centre d'Arts Visuals de Vic ha estat l'encarregada d'elaborar el 'vídeo mapping', mentre que la companyia Delrevés s'encarregarà de la dansa aèria i la composició musical ha anat a càrrec d'Arnau Tordera (Obeses), que l'interpretarà en directe conjuntament amb el cor de noies Naiades. La direcció artística de l'espectacle ha anat a càrrec de Joan Roura.


Després d’aquest espectacle es realitzaran al voltant de 100 activitats durant tot l’any que ompliran la capital d'Osona de cultura de diferents disciplines com el teatre, la música, les lletres o el disseny gràfic. L'alcaldessa ha explicat que la programació s'ha elaborat gràcies a la participació de més de 150 persones amb l'objectiu, entre d'altres, "de fer visibles moltes disciplines que, normalment, no són tan visibles". Per això, cada mes de l'any es dedicarà a una disciplina diferent.

Etiquetes:
Cultura