26 d'abril de 2024

'La casa de pagès, origen dels aliments' la novetat d'aquesta edició del Mercat del Ram

'La casa de pagès, origen dels aliments' seà un espai dedicat a mostrar l'origen i el present de les cases de pagès

ACN / Redacció 17 de març de 2016 a les 13:27
Presentació del Mercat del Ram de Vic 2016

La ramaderia i l'agricultura tornaran a ser protagonistes per uns dies a la comarca d'Osona en un dels mercats més importants del calendari. Es tracta del Mercat del Ram, que enguany farà especial atenció a l'origen dels aliments que es consumeixen avui dia.


La gerent de l'empresa GePork, Sandra Jordà, ha explicat que a l'interior del recinte firal El Sucre hi haurà una zona que pretén ser molt didàctica amb exposicions d'animals, maquinària que s'utilitzava al camp, una zona lúdica amb llibres per a infants i diversos tallers on es podrà moldre blat o es donarà a conèixer què mengen els animals que després es mengen els humans.


Una de les novetats més destacades del Mercat del Ram d'enguany és 'La casa de pagès, origen dels aliments', un espai dedicat a mostrar l'origen i el present de les cases de pagès. Aquest dijous a 2/4 de 9 del vespre, al Temple Romà, es farà el Sopar inaugural del Lactium, que arriba a la vuitena edició. La fira del formatge artesà es concentrarà a la Plaça dels Màrtirs amb més de 40 expositors i una àrea per degustacions i tastos guiats. El seu director, Pere Rovira, ha destacat el sopar inaugural al Temple Romà, organitzat pel reconegut cuiner Nandu Jubany, el gastrònom Pep Palau i l'enginyer químic i enòleg Raül Bobet, propietari del Celler Castell d'Encús.


Per la seva banda, la Rambla del Passeig acollirà una mostra de productes de proximitat sota el nom 'Espai Terra i Cuina'. S'hi podrà trobar una quarantena de parades on comprar oli, vins, embotits, cerveses, bolets, pastisseria o mel, entre d'altres. Durant tot el cap de setmana, l'Avinguda dels Països Catalans acollirà una mostra de maquinària agrícola.


El pàrquing Joan Serrallonga serà l'espai dedicat a l'horticultura, la jardineria i les energies renovables, mentre que el carrer Mossèn Josep Gudiol es destinarà a l'exhibició d'automòbils. Enguany, el Concurs Català de Raça Frisona arriba a la seva 19a edició, al que també cal afegir el 12è Concurs Nacional de Vaca Bruna del Pirineu i el 34è Concurs de Canals Porcines. Un altre dels focus del mercat seran les exhibicions eqüestres. La zona esportiva es convertirà un any més en epicentre de concursos de doma clàssica, carrusels, salts d'obstacles, horseball i volteig. Per primera vegada, i com a novetat, aquesta edició proposa un raid en què participaran una quinzena d'hípiques de la comarca d'Osona amb uns 150 cavalls i genets.

Etiquetes:
Societat