25 d'abril de 2024

El futur POUM de Manlleu preveurà un estancament de la població

Es modifica la previsió d'arribar als 30.000 habitants l'any 2025 que recollia el POUM anulat el novembre del 2014

Eudald Martínez 4 d'abril de 2016 a les 10:09
El regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut, en el darrer ple

L’Ajuntament de Manlleu continua avançant en l’elaboració del nou POUM. L’administració està esperant el vistiplau de l’estudi de Mobilitat, segons va explicar en el darrer ple el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut. De moment, el què ja té l’equip de govern és la previsió de creixement, que serà molt inferiors a les que proposava l’anterior Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i que va ser anul·lat per no comptar amb un informe d’inundabilitat.


Concretament, el nou POUM fa una previsió de creixement de la població molt més moderada a causa de les dades demogràfiques. “El creixement serà molt inferior a l’anterior per les previsions demogràfiques. Si l’anterior preveia una població propera als 30.000 habitants l’any 2025, el nou pla preveu una estabilitat i, per tant, mantenir-se al voltant dels 20.000”, va explciar el regidor d'Urbanisme. Vilaregut va afegir que esperen presentar un avanç del POUM ben aviat, que els permetrà tenir temps per consensuar el pla.


El regidor va demanar a l’oposició que no actuï com en el cas de la proposta de reordenació de la zona blava debatut en el darrer ple i que l’oposició va tombar. Vilaregut considera que les acusacions de manca de diàleg i improvisació que els van fer alguns grups són "injustes". Per evitar aquestes acusacions, el regidor de l'equip de govern va obrir la porta a fer actes de les reunions per demostrar que “hi ha grups que no proposen coses i llavors acusen de manca de diàleg”.