24 d'abril de 2024

El 18è Voll-Damm Festival Jazz Vic oferirà catorze concerts en nou dies del 5 al 15 de maig

El concert més destacat és el que reunirà per primera vegada a Evan Parker, Agustí Fernández i Ivo Sans

Redacció /ACN 9 d'abril de 2016 a les 12:14
La regidora de cultura Susana Roura i el codirector del Voll-Damm Jazz Vic, Joan Godayol a la presentació del Festival

El 18è Voll-Damm Festival Jazz Vic oferirà enguany catorze concerts en nou dies que segueixen en la línia d'esdevenir una finestra oberta al jazz de nova creació i presentar algunes de les propostes més destacades de l'avantguarda jazzística del moment. Aquesta setmana es va fer la presentació d’aquest festival que es celebrarà del 5 al 15 de maig.


Un dels plats forts del certamen d'enguany arribarà el 6 de maig quan el festival oferirà una estrena absoluta. Es tracta d'un concert que reunirà per primera vegada Evan Parker, Agustí Fernández i Ivo Sans. Segons el codirector del festival, Joan Godayol, són “tres mestres de la improvisació de tres generacions diferents". Godayol ha afegit que des del festival els agrada  generar contingut i animar els músics a fer noves propostes per presentar-les davant el públic".


Godayol ha assenyalat que entre les propostes més destacades, a banda del trio Parker, Fernández i Sans, el públic també podrà gaudir de concerts de primer nivell com els de Tim Berne “Snakeoil”, Mikolaj Trzaska i Vasco Trilla Duo, i Gabriel Amargant Quintet.


En aquesta edició hi trobem, igual que en les anteriors, tant grups d’aquí a Catalunya com d’arreu del món, d'Estats Units, Polònia o Hongria. El pianista italià resident a Brussel·les, Giovanni di Domenico i el bateria Oriol Roca seran els encarregats de donar el tret de sortida de la 18a edició. Serà dijous 5 de maig a les 10 del vespre a la Jazz Cava.


Memoria Uno, una formació que aplega alguns dels millors improvisadors de l’escena barcelonina actual sota la batuta d’Iván González, i el saxofonista Gabriel Amargant i el seu quintet són dues propostes pel 7 de maig.


Per acabar la primera setmana, el bateria Ildefons Alonso presentarà el seu projecte més personal, Metrinova, amb el seu primer disc, 'Vol.1', que són set composicions que es mouen entre la mirada a la tradició del jazz i la passió per investigar formes rítmiques poc habituals.


La segona setmana de festival començarà el dijous 12 a les 9 del vespre a la Jazz Cava amb 'la Nit de solos', amb el bateria David Viñolas i el guitarrista Jaume Llombart.


El saxofonista i compositor nord-americà Tim Berne, considerat com un dels innovadors de les estructures del jazz, presentarà el seu tercer àlbum 'You’ve Been Watching Me' al capdavant de la seva banda Snakeoil divendres 13 de maig a les 10 del vespre a la Jazz Cava.


Dissabte 14 de maig a les 12 l'Escenari Voll-Damm acollirà una altra de les artistes que es podrà descobrir en aquesta edició. Es tracta de Paula Valls, una des les veus més joves i prometedores del jazz-soul vocal actual. Altres apostes destacades de dissabte són Néstor Giménez, un pianista que s’acompanya d’alguns dels músics més inquiets de l’escena catalana per presentar el seu primer treball discogràfic i el duo entre un dels grans avantguardistes de l’escena de jazz polonesa, Mikolaj Trzaska i el bateria i percussionista Vasco Trilla.


El concert de la Big Band EMVIC i el concert de Santa Diver, un trio amb alguns dels músics més prometedors de Budapest, que combinen melodies inspirades en el folk amb el jazz són algunes de les propostes per l’últim dia del Festival.


A més dels concerts, el Festival Jazz Vic compta amb activitats complementàries, com una taula rodona que portarà el títol 'Osona. El Liverpool català?', la projecció de la pel·lícula Whiplash, les actuacions del 'Matí de les Escoles de Música', i una exposició de fotografies.


Les activitats es reparteixen principalment entre La Jazz Cava i l’Escenari Voll-Damm, a la plaça del Carbó. Més de la meitat de les propostes són gratuïtes i la resta amb entrades que van dels 5 als 22 euros.

Etiquetes:
Cultura