26 d'abril de 2024

Manlleu porta a terme la primera captura per reduir el nombre de coloms que hi ha a la ciutat

En funció dels resultats d'aquesta primera captura, se'n podria fer una segona al mes de desembre

El Ter 24 de novembre de 2008 a les 11:49
Una imatge d'un colom al passeig del Ter
Manlleu ha posat fil a l’agulla per reduir la població de coloms. L’ajuntament de Manlleu ha iniciat aquest dilluns la primera captura d’aquestes aus amb l’objectiu d’estabilitzar la població en una xifra més adequada. La captura és una de les diverses mesures que es porten a terme a Manlleu.

Segons Joan Carles Rovira, regidor de salut pública de Manlleu, la captura no és l’única mesura, ja que també es controla que ningú els doni alimentació. Al mateix temps, també es porten a terme mesures per protegir els edificis vells on habitualment els coloms hi fan els seus nius.

Fins ara, el colomar, que es va construir al passeig del Ter, només ha servit per controlar una cinquantena de coloms. Per aquest motiu, s’han de realitzar altres mesures per controlar i reduir la cabana d’aquestes aus. La captura és la mesura que permet fer disminuir més dràsticament els coloms. L’acció es porta a terme en diferents punts identificats en l’estudi que es va fer per conèixer el nombre de coloms que hi ha a la ciutat. Els coloms capturats s’eliminen, però sense que les aus pateixin. En funció dels resultats d’aquesta primera captura, se’n farà una segona al mes de desembre.

L’estudi que es va encarregar indica que a Manlleu hi ha uns 2.700 coloms, quan la població ideal d’aus que pot assumir la població estaria entre els 500 i els 700. Segons l’estudi, els punts on els coloms troben menjar a partir del que la gent els dóna són el passeig del Ter, el barri de l’Erm i la plaça Sant Antoni de Pàdua.
Etiquetes:
Societat