23 d'abril de 2024

Tona es vol convertir en referent de la màgia amb un nou festival

'Una tona de màgia' tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de maig

ACN 18 d'abril de 2016 a les 10:50
Un joc de màgia durant la presentació de la nova activitat

Tona és terra de màgia. Amb poc més de 8.000 habitants, al municipi hi ha tres mags professionals i amb llarga trajectòria dalt dels escenaris. Per treure mèrit d'aquest valor, el poble ha creat el festival 'Una Tona de Màgia', un certamen que, a llarg termini, té la voluntat de convertir-se en un referent a nivell estatal i que, en aquesta edició, reunirà una dotzena de mags reconeguts.

El certamen, que té un pressupost de 35.000 euros –subvencionats a parts iguals per l'Ajuntament i la productora del mag tonenc Jordi Casadevall-, neix amb voluntat de continuïtat i la idea és que, a partir de l'any que ve, cada edició estigui dedicada a una modalitat de la màgia. El festival tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de maig en diferents espais del municipi.

El certamen 'Una tona de màgia' vol donar a conèixer la màgia amb els millors referents de cada disciplina. En la primera edició, una dotzena de mags de llarga trajectòria oferiran espectacles en diversos espais del poble. La major part dels actes estan destinats a públic familiar, tot i que també hi haurà actuacions destinades al públic infantil.

El seu director, el mag tonenc Jordi Casadevall, ha explicat que l'objectiu del projecte és el de consolidar-se a llarg termini com un festival de màgia de referència al país. De la seva banda, l'alcalde del municipi, Josep Salom, ha assegurat que el certamen vol posicionar Tona en el mapa de la màgia, i ha dit que el festival vol ser un atractiu que aporti més turisme al poble.

L'única aposta d'Osona per la màgia menys comercial

Un dels mags que participarà al festival, el tonenc Mag Xule, ha assegurat que aquesta és la primera vegada que s'aposta per la màgia a Osona. Segons ha dit, fins ara les grans sales com l'Atlàntida havien apostat només per la màgia més comercial i, per aquest motiu, "era molt complicat fer-nos un espai". Ara, segons ha dit, el festival de Tona representa una oportunitat per donar-se a conèixer i per mostrar la màgia menys comercial, amb referents de totes les disciplines.

Malgrat tot, el festival també compta amb una de les figures més populars del món de la màgia, el Màgic Andreu, que també ha assistit a la roda de premsa d'aquest dijous. El reconegut mag porta a Tona un projecte amb la seva filla, la Joana, que ja fa més d'una dècada que es dedica al món de la màgia. L'espectacle 'Genius', que es podrà veure el diumenge 8 a les sis de la tarda, és la fusió dels 35 anys de carrera del Màgic Andreu i la "frescor" de la seva filla, sense oblidar els clàssics de Màgic Andreu, "que és el que la gent més demana".

El certamen compta amb un pressupost de 35.000 euros subvencionats a parts iguals per l'Ajuntament i la productora del mag tonenc Jordi Casadevall. La majoria dels espectacles són gratuïts.

Etiquetes:
Cultura