24 d'abril de 2024

Paula Valls actuarà dissabte al Festival Voll-Damm Jazz de Vic

El Festival s'allarga fins diumenge 15

ACN/Arola Cumeras 10 de maig de 2016 a les 14:55
Una de les actuacions inaugurals

Dijous a la nit va arrencar el 18è Festival Voll-Damm Jazz de Vic i que fins el 15 de maig s'ha proposat omplir la capital osonenca de jazz d'avantguarda. Entre la quinzena de propostes musicals que s'oferiran durant les dues setmanes del festival, la segona setmana de festival començarà el dijous 12 a les 9 del vespre a la Jazz Cava amb 'la Nit de solos', amb el bateria David Viñolas i el guitarrista Jaume Llombart.


L’endemà, el saxofonista i compositor nord-americà Tim Berne, considerat com un dels innovadors de les estructures del jazz, presentarà el seu tercer àlbum 'You’ve Been Watching Me' al capdavant de la seva banda Snakeoil. Aquest concert serà divendres 13 de maig a les 10 del vespre a la Jazz Cava.


Una altra de les artistes que es podrà descobrir en aquesta edició és la manlleuenca Paula Valls, una des les veus més joves i prometedores del jazz-soul vocal actual. El concert serà dissabte 14 de maig a les 12 a l'Escenari Voll-Damm.Un dels codirectors del Voll-Damm Festival Jazz de Vic, Joan Godayol.


Godayol ha explicat que les propostes es reparteixen principalment entre La Jazz Cava i l’Escenari Voll-Damm, a la plaça del Carbó. En aquest últim escenari, d’accés gratuït, hi tindran lloc la meitat de les actuacions amb la voluntat d’acostar la música a tothom creant esdeveniments oberts i participatius.


Precisament, la idea de l'escenari Voll-Damm és que els ciutadans, passavolant o no, s'hi acostin i descobreixin "el tipus de música que estimem i que proposem al festival". De les propostes, més de la meitat són gratuïtes i la resta amb entrades que van dels 5 als 22 euros. Godayol ha explicat que l'any passat tots els concerts de pagament van penjar el cartell de 'Sold Out,' i enguany s'espera que el resultat sigui el mateix ja que el ritme de venda és similar. 


El proper dissabte tocarà Néstor Giménez, un pianista que s’acompanya d’alguns dels músics més inquiets de l’escena catalana per presentar el seu primer treball discogràfic: 'Why not?'. La jornada continuarà amb el duo entre un dels grans avantguardistes de l’escena de jazz polonesa, Mikolaj Trzaska i el bateria i percussionista Vasco Trilla. El concert serà a les 9 del vespre a la Jazz Cava. La jornada s’acabarà a les 11 del vespre a la Jazz Cava amb sessió de DJ Miguelito Superstar, conegut per ser el vocalista de Fundación Tony Manero.


Per l’últim dia de festival, a més del concert de la Big Band EMVIC (diumenge 15 de maig, 12 h, Escenari Voll-Damm), destaca el concert de Santa Diver a les 7 de la tarda a l'Escenari Voll-Damm, un trio amb alguns dels músics més prometedors de Budapest, que combinen melodies inspirades en el folk amb el jazz. A més dels concerts, el Festival Jazz Vic compta amb activitats complementàries, com la projecció de la pel·lícula Whiplash, les actuacions del 'Matí de les Escoles de Música', i una exposició de fotografies. Així mateix, també es podrà consultar l’Espai Jazz, una selecció del fons de la Biblioteca Joan Triadú de Vic que posa en relació el jazz amb la literatura, el cinema i algunes gravacions històriques.

Etiquetes:
Cultura