26 d'abril de 2024

Quins són els títols més prestats a les biblioteques?

La novel·la "La templanza" de María Dueñas ha estat la més demanada, juntament amb "La noia del tren" i "Algú com tu"

El Ter 12 de juliol de 2016 a les 10:57
Imatge d'arxiu de la Biblioteca Morgades

Arribat al final del segon trimestre de l'any, les biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona (DIBA) faciliten el rànquing dels documents més demanats. En aquest període, la novel·la “La templanza” de María Dueñas ha estat la més prestada, seguida de "La noia del tren" de Paula Hawkins i "Algú com tu" de Xavier Bosch.


Pel que fa a les novel·les juvenils, la més prestada ha estat "Wonder", de R.J. Palacio; juntament amb la novel·la de la saga de Blue Jeans "Algo tan sencillo como twitear te quiero" i "Mentida" de Care Santos. Els títols més demanats en novel·la estrangera són, en primer lloc, "The Girl on the train" de Paula Hawkins, seguit de "Soumission" de Michel Houellebecq i "Three Men in a Boat" de Jerome K. Jerome.


En l'apartat de poesia, encapçalen el rànquing la "Nova Antologia de poesia catalana", Joan Margarit amb les seva obra "Des d'on tornar a estimar", i "Antologia de la poesia universal". I respecte als còmics, els més sol·licitats són "Death Note", de Tsugumi Ohba, "20th Century Boys", de Naoki Urawasa, i "I am a hero", de Kengo Hanazawa.


Audiovisuals


En l'àmbit dels audiovisuals, la saga "Game of Thrones" (Joc de Trons) aconsegueix els tres primers llocs del rànquing. La primera, la segona i la quarta temporada són les més sol·licitades.


Finalment, pel que fa als CD més prestats a les biblioteques trobem "Arkandú" del Club Super 3, "Jocs de falda d'ara i de sempre" i "Massatges amb cançons", tots dos de Damaris Gelabert.

Etiquetes:
Cultura