27 d'abril de 2024

La 'Festa de balls per salvar el món' fa començar el MMVV, aquest dimecres

Jordi Vilches i María García Vera són els intèrprets, mentre que Joan Colomo, Sara Fontàn i Edu Pou fan la música

ACN/elter.net 14 de setembre de 2016 a les 13:40
Els músics i intèrprets implicats en un espectacle que es fa a la Carpa Negra amb entrada gratuïta

La programació de MMVV comença aquest dimecres 14 de setembre, un dia abans del que és habitual, i trasllada tota l'activitat professional i els concerts de l'MVLab de l'espai del Sucre al Teatre l'Atlàntida.

Segons el director Marc Lloret, aquest canvi de model optimitzarà els recursos i neix a demanda dels mateixos professionals per, precisament, facilitar el treball en xarxa entre empreses, artistes i programadors. Tot i aquest canvi, les dues línies programàtiques del mercat es mantenen intactes: l'MVLab i la de Festival amb els concerts al carrer. El concert inaugural anirà a càrrec de Maika Makovski i el Quartet Brossa, una actuació que servirà per donar a conèixer el nou disc de l'artista. Una altra de les novetats és la rebaixa de les entrades als concerts de pagament, que es reformulen a un preu únic de tres euros.

El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) arrenca aquest dimecres i estrena la 'Festa de balls per salvar el món', un espectacle que avança per la història de la humanitat i conspira amb la idea que tots els grans esdeveniments han estat causats per una coreografia. "És bastant terrible, curiós, simpàtic o frívol que 'La Mayonesa' provoqui atacs terroristes", afirma Miguel Ángel Blanca, director de l'obra, que mira de relativitzar la "necessitat que tenim de ser protagonistes d'alguna cosa". Així, la narració dels personatges es veu interrompuda per una notícia d'última hora que anuncia el desastre de Txernòbil o l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York. Aleshores, una cançó que ha marcat la història del 'pop' o del 'reggaeton' interpretada per músics en directe surten en escena per acompanyar el ball dels protagonistes.

"Com assimilem els grans moments històrics" alhora que es "frivolitzen" amb cançons populars i 'mainstream' de les darreres dècades és una de les motivacions que han portat a Miguel Ángel Blanca, líder del grup 'Manos de Topo', a realizar aquesta obra. El seu tarannà multidisciplinar fa que es combinin monòlegs, diàlegs, balls, música en directe, 'remix' i projeccions en una pantalla. 

L'espectacle demana en tot moment la interacció del públic i procura que les coreografies es repeteixin a l'altra banda de l'escenari. Aquest és un dels factors que inquieten els músics i actors, perquè no saben quin públic es trobaran a cada ocasió. "Això pot fer que facis set voltes de 'La Macarena'", assegura Joan Colomo, guitarrista i encarregat dels efectes sonors.

Més enllà de la reflexió social, l'objectiu de l'obra és que "sigui una festa", el públic balli i s'ho passi bé. La primera oportunitat per veure-ho serà a una de les carpes del Mercat de Música Viva de Vic, el dimecres 14 de setembre. A més, l'espectacle també se citarà amb l'Antic Teatre de Barcelona l'11, 12 i 13 de novembre.

Jordi Vilches i María García Vera són els intèrprets, mentre que Joan Colomo, Sara Fontàn i Edu Pou són els encarregats de la música en directe. La iniciativa dirigida per Miguel Ángel Blanca va guanyar el Premi Puig-Porret el 2015 i és el segon muntatge de la companyia 'La Generació Feliç'.

Etiquetes:
Cultura