26 d'abril de 2024

Arrenca el 34è Festival BBVA de Cinema de Muntanya a Torelló

La programació oficial del Festival consta de 38 pel·lícules

El Ter 12 de novembre de 2016 a les 13:24
El Festival s'allargarà fins el 20 de novembre

La 34a edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, de Torelló, ja està en marxa i s’allargarà fins el proper 20 de novembre. La programació oficial del Festival consta de 38 pel·lícules.


El Festival ha començat aquest divendres el vespre amb un espectacle inaugural titulat 'Catalunya on the rocks' sobre l’escalada catalana i que ha servit per repassar la trajectòria d’aquesta disciplina amb la presència de tretze escaladors. L’espectacle, presentat per l’alpinista Ferran Latorre i la periodista Marta Bosch, ha comptat amb la presència de referents com Jordi Àlvarez, Joan Cerdà, Sílvia Vidal o Josep M. Esquirol, entre altres.


Aquest dissabte 12 de novembre, el Festival tindrà la presència de la corredora Núria Picas per presentar, fora de competició, Home to home, un documental que narra la seva darrera experiència de traçar en una sola cursa les dues proves mítiques Carros de Foc i Cavalls del Vent.


Com a novetat, entre les deu sessions, en destaca la secció de Cultura de Muntanya, amb cinc pel·lícules que posen l’accent a la cultura i l’etnografia més enllà de l’esport.


A banda d’aquesta nova secció, el Festival repeteix en aquest primer cap de setmana les seccions especials Neu Extrem, amb les millors imatges d’esquí i snowboard, i +Xtrem, pels amants dels esports de risc.


D’altra banda, el certamen recupera la sessió d’homenatge i en aquesta edició serà per reconèixer la trajectòria del polonès Krzysztof Wielicki, un dels alpinistes referents de en hivernals a l'Himàlaia de finals del segle XX, que serà a Torelló el dijous 17 de novembre.


Més enllà de les projeccions, el certamen manté l’aposta d’organitzar diverses activitats paral·leles durant tota la setmana i amb una oferta de fins a quatre exposicions.

Etiquetes:
Cultura