26 d'abril de 2024

Torelló inaugura oficialment el Museu de la Torneria

El museu posa en valor el llegat que ha deixat aquesta indústria als diferents municipis de la Vall del Ges

ACN 26 de novembre de 2016 a les 12:40
Pla general de les màquines que amb la revolució industrial van substituir els antics torns dels artesans. Foto: ACN

El Museu de la Torneria de Torelló, ubicat a l'antiga fàbrica de Can Vidal, ha obert al públic oficialment aquest dijous al per posar en valor tot el llegat que ha deixat aquesta important indústria als diferents municipis de la Vall del Ges.


L'equipament ja va entrar en funcionament sota demanda dels visitants interessats el 2013, però faltava completar la fase de museïtzació per poder-lo obrir al públic de manera regular per manca de finançament. Finalment, la Diputació de Barcelona ha aportat els 85.000 euros que es necessitaven per acabar l'equipament.


Durant aquest cap de setmana al vespre s'han programat passejos teatrals amb recital i ball per donar a conèixer el nou museu sota la iniciativa "Torneriejant", a càrrec de la companyia Teatre eSseLa.


El Museu de la Torneria de Torelló explica el procés d'industrialització de Catalunya a partir d'un ofici artesà, el de torner, que amb l'arribada de les màquines es va convertir en un sector industrial complementari al sector tèxtil. Forma part del conjunt de museus que configuren el Sistema de Museus Nacionals del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, amb seu a Terrassa.

Etiquetes:
Societat