27 d'abril de 2024

Osona aspira a 26,2 MEUR del fons estatal d'inversió local que vol generar ocupació durant la crisi

Les poblacions més grans han començat a preparar projectes amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona

El Ter 5 de desembre de 2008 a les 13:36
Osona rebrà una inversió màxima del fons estatal d'inversió local de 26,2 milions d'euros. El càlcul d'aquest pla d'inversions es fa en funció del nombre d'habitants que hi havia censats a la comarca a 1 de gener del 2007 que en el cas d'Osona eren 149.145 habitants. Municipis com Manlleu han començat a preparar els projectes que presentaran a la convocatòria. Altres municipis més petits com les Masies de Voltregà planifiquen també el projecte que presentaran a la convocatòria. L'alcalde Sergi Vilamala (PSC) diu que en el seu cas aquests diners els han de servir per fer algunes obres que fins ara no podíem executar perquè 'el resultat pressupostari no arribava'.

Per municipis, Vic, amb 6,7 milions; Manlleu, amb 3,5; Torelló, amb 2,3 milions, i Tona, amb 1,3 milions, són els que més diners rebran. A la banda baixa, Sant Sadurní d'Ososmort amb 15.221 euros és el que rebrà menys perquè és el municipi més petit de la comarca.

Les poblacions més grans han començat a preparar projectes amb l'assessorament de la Diputació de Barcelona. A Manlleu dilluns passat els regidors i caps d'àrea es van reunir per estudiar possibles projectes. De moment no ha concretat cap inversió concreta però ha apuntat que els projectes podrien ser de l'àmbit esportiu, de la via pública o de sanejament.

En municipis més petits 'sempre hi ha actuacions pendents' explica l'alcalde Sergi Vilamala. Inicialment l'idea es demanar diners per millorar els equipaments i el mobiliari urbà dels carrer Major i Sant Esteve del nucli de Vinyoles i a l'Avinguda Despujol i el Carrer Balmes del barri del Despujol.

Aquest fons estatal vol finançar inversions destinades a estimular l’economia i donar respostes a la crisi econòmica i financera mitjançant el finançament d’obres d’execució immediata i de competència local. Vilamala destaca que el municipi pugui rebre 557.000 euros en un any quan en un PUOSC o un Xarxa Barcelona 'amb més d'un any' arriben a percebre quantitats similars. El polític local socialista destaca la importància d'una inversió així per una comarca com Osona i diu que el pla no és 'cap cortina de fum' per tapar el problema de finançament local.
Etiquetes:
Economia i empresa