26 d'abril de 2024

Manlleu obre un procés participatiu per decidir com ha de ser el Passeig del Ter i el nou POUM

L'Ajuntament ha obert un plaç de suggerències cap a la ciutadania sobre el POUM i el Passeig del Ter

Albert Vilella 14 de desembre de 2016 a les 17:32
Maite Gallifa, Marta Moreta, Àlex Garrido i Enric Vilaregut

L'Ajuntament de Manlleu ha engegat aquest dimarts un doble procés participatiu que ajudarà a decidir com han de ser el Passeig del Ter i el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat.


L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha destacat la importància dels dos projectes ja que el POUM és cabdal pel desenvolupament de la ciutat i el Passeig del Ter és un dels punts més importants d’aquesta. Per tal de decidir els detalls, l’Ajuntament ha obert un doble procés participatiu. L'opinió dels ciutadans es recollirà a través d’un qüestionari que es podrà contestar en línia o en paper fins el 31 de gener. Enric Vilaregut, regidor de Serveis Territorials de Manlleu, explica que el POUM es pot descarregar de la web i qui ho desitgi podrà fer els seves suggerències "que serán ben rebudes i estudiades". També recalca que "és el moment de fer propostes per treure profit de la nostra ciutat" i no de fer alegacions.


De moment l’ajuntament ha aprovat l’avanç del POUM i s’ha preparat un text inicial. Les suggerències dels ciutadans s'incorporaran al document i donaran com a resultat un nou projecte que s'haurà d'aprovar per ple una altra vegada. El document que en surti es tornarà a exposar públicament i s'entrarà en el període d'al·legacions. Finalment el vist i plau definitiu l'haurà de donar la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central, que és el màxim òrgan competent.


Per a més informació o per participar dels qüestionaris dels diferents projectes, us podeu adreçar a la pàgina web transparència.manlleu.cat, pel qüestionari del POUM i a la pàgina manlleu.cat, pel Passeig del Ter.