26 d'abril de 2024

El camí de l'ermita de Lourdes de Manlleu, entre els subvencionats per la Diputació

Amb aquesta inversió, s'arranjaran 120 camins dels 46 municipis que ho han sol·licitat

Arola Cumeras 13 de gener de 2017 a les 16:50
Una imatge del diputat d'Infraestructures, Jordi Fàbrega. Foto: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona destinarà aquest mandat més de 2 milions d’euros a la millora i el manteniment de camins municipals d’Osona. Amb aquesta inversió, s’arranjaran 120 camins- que sumen 487 quilòmetres- dels 46 municipis que han sol·licitat beneficiar-se d’aquest pla.


La inversió a la comarca l’ha presentat aquest dimarts a Seva el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega. A Manlleu la subvenció ronda els 47.000 euros, segons ha confirmat Fàbrega, per arreglar "el camí de l’ermita de Lourdes".


Fàbrega ha explicat que “la Generalitat gairebé no té recursos i la Diputació pot destinar-hi més diners”. Segons el també alcalde de Sant Pere “aquest programa es fa per la necessitat del món rural i el territori de garantir una mobilitat adequada per a la població que encara viu en l’àmbit rural”. Per aquests 120 camins que es beneficiaran el programa circulen una mitjana diària de més de 69.000 vehicles. Fàbrega calcula que aquest any, “la meitat d’ajuntaments d’Osona ja podran executar-ho”.


La Diputació subvenciona el 90% del cost i la resta va a càrrec dels ajuntaments. Alguns criteris utilitzats per la urgència de l’actuació, la possibilitat de connectar nuclis disseminats, la importància dels camins en el municipi o la seva importància social.