25 d'abril de 2024

El PSC presentarà una esmena a la totalitat a la creació de la comarca del Lluçanès

Moreta creu que "no té sentit" que es creï una comarca que inclogui els cinc municipis on va guanyar el 'no'

ACN 16 de gener de 2017 a les 16:53
Les diputades del PSC Marta Moreta i Eva Martínez durant la roda de premsa d'aquest dimecres a la seu del partit a Vic

La diputada del PSC, Marta Moreta, ha anunciat que els socialistes presentaran una esmena a la totalitat a la proposició de llei per la creació de la nova comarca del Lluçanès abans que finalitzi el termini, el proper 16 de gener.


Els socialistes veuen "innecessari" crear noves estructures perquè es reduirien els recursos de la comarca d’Osona. S’hauria de crear un nou consell comarcal que tindria un pressupost que pot rondar els 600.000 euros, un gerent i 19 consellers comarcals. També ha afegit que no és el model que s’ha de seguir actualment.


Moreta creu que "no té sentit" que es creï una comarca que inclogui els cinc municipis on va guanyar el 'no', encara que el text reculli que un cop formada la nova comarca, aquells municipis que ho creguin oportú en podran sortir.


Abans de consensuar el text, el PSC va ser l'únic partit va proposar que els alcaldes vinguessin al Parlament a explicar-se", ha relatat la diputada. "En la reunió va quedar clar que els alcaldes del 'no' no volien formar part de la comarca des del primer moment", ha explicat Martínez. Per la seva banda, els del 'sí' no volien construir una comarca "mimètica" a la del Moianès. "Però finalment el text de la ponència ha estat una còpia del text del Moianès i no s'ha fet cap adaptació pel Lluçanès", ha lamentat la diputada.

Etiquetes:
Política Municipal