26 d'abril de 2024

Un grup de joves d'Alabama visiten Manlleu dins d'un intercanvi per fomentar l'educació en valors

Es va fer una matinal al pavelló i una tarda amb inflables a la plaça Fra Bernadí

Arola Cumeras 17 de març de 2017 a les 12:25
Una de les cues als jocs inflables que van estar instal·lats a la plaça Fra Bernadí

L’intercanvi cultural de joves Go Play + va tornar a Manlleu aquest dimecres. Des d’Alabama, als Estats Units, va venir fins a Manlleu un grup de joves que estarà desenvolupant un projecte d’intercanvi cultural. 


Els joves, convidats per l’Església Evangèlica Baptista de Manlleu i l’Associació Word of Life, van fer jocs i dinàmiques de grups íntegrament en anglès al pavelló municipal. A la tarda van muntar diversos jocs inflables a la plaça Fra Bernadí. Una de les voluntàries és l’Ashley, de 15 anys, que va comentar a Ràdio Manlleu que l'arquitectura de la ciutat li semblava "bonica i la gent és molt amable". Es va mostrar “sorpresa que sigui tant diferent d’on jo vinc, amb camps i camps de blat de moro". A Alabama "també hi ha molta gent però tot és molt més gran i estem escampats”. Per a la jove, “aquest és el meu primer viatge internacional, he estat per tot America però mai a fora”. Va dir que “és una bogeria perquè sóc molt jove i he tingut aquesta gran oportunitat".


Les dinàmiques volen ensenyar anglès, promoure l’intercanvi i educar en valors. El pastor Rubén Gramaje va explicar que el grup “és més petit que l’any passat, quan eren 30 joves de Nova York i ara són d'una zona ben diferent”. Troben que l’experiència és “molt didàctica i els professors estan contents perquè poden treballar objectius a la classe, i després ho apliquen a les dinàmiques".


Els joves americans de l’intercanvi van treballar conjuntament l’integració social i el valor del treball en equip. Els joves de Manlleu que hi participaven són alumnes de 1er d’ESO de l’Institut La Salle Manlleu i joves del programa Youth on the move, que estan coordinats per l’Àrea de Promoció Social i Personal de l'Ajuntament de Manlleu i el Projecte Aurora, “que també busca l'intercanvi internacional”.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu