26 d'abril de 2024

Un equip d'Aprenentage i Servei de La Salle Manlleu se'n va a Romania

Un grup de 7 alumnes s'està preparant per anar al juny a la Llar d'acollida de La Salle a la ciutat de Iasi

Albert Vilella 28 d'abril de 2017 a les 11:55
Parada de La Salle Manlleu a la diada de Sant Jordi

La Salle Manlleu ha engegat aquest curs un nou projecte d'ApS amb la col·laboració de la Llar d’acollida de la Salle a Romania. Aquesta serà una oportunitat per conèixer de més a prop la cultura, les tradicions i els costums del país.


Un grup de 6 alumnes de 4t d’ESO i un alumne de 2n de Batxillerat s’està preparant per anar al juny a la Llar d’acollida de La Salle a Iasi, Romania. Des de fa 10 anys, el centre acull joves amb dificultats socials, la majoria dels quals pateixen una situació d’abandonament per part dels pares. Un cop allà, els alumnes estaran 10 dies participant en les activitats dels beneficiaris. Xevi Faja, professor de la Salle Manlleu, explica que “l’objectiu és conviure” i gaudir de “l’intercanvi cultural”.


Des del mes de gener els alumnes s’han preparat per aquest viatge. L’equip està aprofundint en les tradicions i els costums de la cultura romanesa a través de la comunitat romanesa que hi ha Manlleu. A més, també estan aprenent algunes paraules en romanès. Per tal de finançar aquest projecte, els nois i noies han organitzat un seguit d’activitats per recaptar fons. Aquest Sant Jordi ja van muntar una parada on venien roses i llibres de segona mà. Pel 21 de maig està prevista una fideuà amb l’ajuda de l’AMPA de l’escola.


A la iniciativa també hi col·labora l'Ateneu de Manlleu, que cedeix l'espai per poder fer el treball previ. A més, quan l'equip torni de Romania farà la presentació del projecte, previst el divendres 16 de juny al vespre. L’acte serà obert a tot el públic, hi haurà música romanesa en directe i menjar típic del país ofert pel Restaurant Antic Caliu.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu