26 d'abril de 2024

Osona estrena el Servei d'Atenció Integral en LGTBI

S'ha creat una nova revista de temàtica LGTBI, titulada Colors del territori

ACN 17 de maig de 2017 a les 17:24
Una imatge dels cartells de la campanya

L'Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d'Osona inauguren oficialment aquest 17 de maig el Servei d'Atenció Integral (SAI) a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Es tracta del primer servei d'aquestes característiques a la Catalunya Central i té per objectiu ser un punt d'atenció, informació i assessorament a les persones que pateixen alguna discriminació per raó de diversitat o gènere.


La seu serà a l'oficina de VicDones-SIAD i també tramitarà les denuncies que puguin interposar les persones LGTBI. Segons ha detallat la consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona del Consell Comarcal d'Osona, Montserrat Juvanteny, el SAI té per objectiu "donar respostes" a les persones que visquin discriminacions o violència. 


D'altra banda, amb motiu del Dia Internacional contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (17 de maig) s'ha ideat una campanya a nivell comarcal amb vuit activitats –exposicions, tallers, xerrades, recital poètic, entre d'altres- que té per objectiu lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu. La tècnica d'Igualtat de SIAD, Belén Herrero, ha assegurat que Osona és una comarca "molt tolerant i oberta" envers el col·lectiu LGTBI, considera que encara hi ha actituds discriminatòries i, sobretot, "una certa reticència a fer-se visibles".


Es treballarà en tres línies d'actuació, segons ha detallat Herrero. La primera és una part més informativa; la segona està relacionada amb les incidències; i, finalment, la tercera línia és la gestió i tramitació de denúncies per possibles discriminacions que pugui patir el col·lectiu.


Per primer cop l'Ajuntament de Vic juntament amb el Consell Comarcal d'Osona han elaborat una campanya per lluitar contra les discriminacions que pateix el col·lectiu LGTBI. En concret, la campanya està formada per vuit activitats que tindran lloc entre el 8 i el 30 de maig. El primer acte va ser la presentació de la revista 'Colors del territori', una publicació per ajudar a fer visible arreu la realitat LGTBI i lluitar contra l'homofòbia i la transfòbia.


El 18 de maig, tindrà lloc el taller 'Com acompanyar els infants en la construcció de la seva identitat de gènere', a càrrec de l'associació Cúrcuma. Seguint amb les activitats per a infants, el 20 de maig es farà l'activitat Hora del Conte 'Conte ve... conte va!', mentre que el dimecres 24 de maig es farà una xerrada sobre l'acompanyament a menors transsexuals. El divendres 26 tindrà lloc el recital poètic 'Identitat sexual en clau de poesia' i el dimarts 30 de maig s'ha organitzat un grup de debat sobre la cultura a Vic amb perspectiva de gènere i LGTBI. Finalment, també s'ha elaborat una exposició que es podrà veure del 5 al 22 de maig al vestíbul de l'Edifici el Sucre de Vic. 

Etiquetes:
Societat