25 d'abril de 2024

L'obra L'empestat, principal vencedora del premi BBVA de Teatre

Es van premiar els actors Anna Azcona com a millor actriu i Ricard Farré i Enric Cambray, 'ex aequo' com a millor actor

Arola Cumeras 23 de maig de 2017 a les 18:39
Una foto de grup dels premiats

L'espectacle 'L'Empestat', de la companyia Associació Artística Indi Gest, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2017, que convoquen la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.


El premiat s'ha donat a conèixer aquest en el marc de la gala final del certamen que s'ha celebrat a l'Atlàntida de Vic. El premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros, que inclou la programació de l'obra al festival de teatre Temporada Alta els mesos d'octubre, novembre i desembre de 2017. El director del certamen, el manlleuenc Joan Roura, diu que s’ha fet realitat el tòpic en què el jurat "ho va tenir molt complicat per decidir-se".


El jurat ha premiat 'L'Empestat' per la seva "acurada posada en escena, per un text d'una gran bellesa i d'una gran complexitat amb un resultat excel·lent i pel gran nivell interpretatiu". És una versió molt particular i contemporània de 'La Tempesta' de Shakespeare, dirigida per Xavier Albertí i escrita per Jordi Oriol.


D'altra banda, els guardons a la millor actriu i actor han anat a parar a Anna Azcona, protagonista de 'Cúbit', i a Ricard Farré i Enric Cambray, protagonistes de 'Les dones sàvies'. El jurat també ha concedit una menció especial a l'espectacle 'All In' de la companyia Atresbandes per la seva aposta arriscada i innovadora. Als premis hi ha participat un total de 60 propostes teatrals provinents de companyies d'arreu del país. El Premi BBVA de Teatre també ha homenatjat a l'actriu catalana Vicky Peña, en reconeixement a la seva trajectòria professional en teatre, televisió, cinema i doblatge. 


Per altra banda, també s'ha homenatjat l'ONG Pallapupas, associació de caràcter assistencial i sense ànim de lucre que treballa al servei dels infants hospitalitzats i les seves famílies, gent gran i persones amb malalties mentals per millorar el seu estat físic i emocional. El projecte va néixer l'any 2001 com a iniciativa de l'Obra Social de l'antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi s'obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

Una imatge del millor espectacle

Etiquetes:
Cultura