25 d'abril de 2024

La nova Facultat de Medicina de la UVic es posarà en marxa el curs vinent

Els estudis seran privats i tindran un cost aproximat de 13.000 euros per curs

ACN 30 de maig de 2017 a les 10:05
Algunes de les autoritats de la UVic i l'alcaldessa, Anna Erra

La Conferència General de Política Universitària ha donat llum verda a la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). D'aquesta manera, la capital d'Osona oferirà a partir del curs 2017-2018 un nou Grau dirigit a un màxim de 80 alumnes.


El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, ha assenyalat que el vistiplau es tractava del darrer pas que culmina cinc anys de gestació d'un projecte "cabdal" per a la Catalunya Central. El rector ha destacat que "ara tenim un repte al davant que tot just comença perquè hem de demostrar al país que aquesta serà la millor Facultat de Medicina que hi haurà".


Tot i que la nova facultat s'inscriu a la UVic-UCC, els estudis seran privats i tindran un cost aproximat de 13.000 euros per curs. La dualitat entre Vic i Manresa també es farà present en la Facultat de Medicina ja que els dos primers cursos s'impartiran des de la seu que s'ubicarà a l'antiga fàbrica Can Baumann de Vic, mentre que ja en el tercer curs Manresa disposarà d'una unitat docent. Els alumnes, que s'escolliran a partir de nota de tall, es repartiran en dos grups i rebran les classes en català, castellà i anglès. Segons ha explicat el degà de la facultat, Ramon Pujol, "hem de preparar els alumnes perquè quan surtin al carrer d'aquí sis anys puguin donar resposta a les necessitats reals de la societat".


Segons ha explicat el degà, Ramon Pujol, la facultat iniciarà el curs el proper setembre a les instal·lacions de l'antiga fàbrica Can Baumann, a Vic, tot i que la Casa Ricart s'ha establert com a seu de manera provisional.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu