26 d'abril de 2024

Alumnes de l'institut del Ter de Manlleu recuperen objectes de Ca l'Esparter

La restauració ha estat fruit d'una aliança educativa

Arola Cumeras 8 de juny de 2017 a les 12:48
Una imatge del grup d'alumnes que s'han implicat en el projecte, amb treballadors del museu que els han ajudat

En el marc del projecte MAGNETer alumnes de l’Institut del Ter de Manlleu han treballat en la recuperació i contextualització d’objectes de Ca l’Esparter i ara es poden veure en format d'exposició.


Aquest establiment manlleuenc situat al carrer del Pont va desaparèixer definitivament l’any 2012, i la família va fer donació d’alguns dels objectes més representatius. De fet, durant la dècada dels noranta del segle XX ca l’Esparter, un establiment històric ubicat al carrer del Pont número 30, ja va tancar les portes. Els estris estan relacionats amb el treball de les fibres naturals (espart, cànem, canyís, pita, etc..) que havien servit per a produir els objectes d’ús quotidià que es trobaven a ca l’Esparter.


S’hi fabricaven i venien objectes quotidianes com escombres, espardenyes, cadires,  cistells, i molts d’altres. El director del Museu del Ter, Carles Garcia, ha explicat que tot plegat era un ofici que val la pena recordar.


Aquesta donació ha estat l’excusa per a un treball educatiu de llarg abast en el marc del projecte MAGNETer d’aliança educativa entre el Museu del Ter i l’Institut del Ter. L’exposició temporal: “Ca l’Esparter, patrimoni de Manlleu i projecte educatiu” és fruit del treball “durant tot el curs d’aquest grup d’alumnes de quart d’ESO”.


La mostra es va inaugurar aquest dimecres i es podrà veure fins al 23 de juliol. L’exposició és gratuïta i en concret es podrà veure fins al 30 de juny de dimarts a diumenge i festius, de 10 a 2. A partir de l’1 de juliol de dimarts a divendres d’11 a 2 i també a la tarda, de 5 a 8, i els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 2.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu