26 d'abril de 2024

Arrenca la Selectivitat, amb una primera jornada d'exàmens considerats "assequibles"

Les PAU s'allargaran fins dijous vinent

El Ter 13 de juny de 2017 a les 18:49
Una imatge de la primera jornada de la Selectivitat. Foto: UVic

L'examen de Llengua castellana i Literatura ha donat el tret de sortida aquest dimarts a les Proves d'Accés a la Universitat. Ha anat seguit de l’examen de Llengua Catalana i Literatura, que ha deixat triar als joves si analitzar un fragment d’’Incerta glòria’ de Joan Sales, o un text acadèmic, d’Ana Lluch, sobre la presència de la dona en l’àmbit universitari.


D’entre les lectures obligatòries a Batxillerat, els alumnes han hagut d’abordar qüestions sobre ‘Bearn o la sala de les nines’, de Llorenç Vilallonga, i ‘La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda. En expressió escrita, els futurs universitaris han hagut de redactar un article formal sobre violència i sobre les desigualtats entre homes i dones a la universitat.


Els alumnes que s'han examinat a la Universitat de Vic coincidien en creure que era una prova "fàcil", per a molts més senzilla que no pas l’examen de Llengua Castellana. És el cas d’un estudiant de l’Antoni Pous, Ivan Duran, que raona que "és important vigilar molt amb les faltes d'ortografia, i considero que el de català era més assequible, però això també va en funció de la persona". Una altra alumna manlleuenca, Ibtissam Akaouch, explicava que l’examen de castellà “m’ha costat una mica més i el de català l’he trobat millor, més fàcil”. Els exàmens “me’ls he preparat amb antelació, estudiant individualment i preguntant a d’altra gent”. El de català “era més pràctic” i considera que ha pogut controlar bastant els nervis.


Segons un dels tutors de l’institut públic manlleuenc Antoni Pous, Rafel Jiménez, la preparació “ens està donant bons resultats, portem bon ritme i pensem que els alumnes estan ben preparats; confiem que tot vagi bé”.


Les proves s’allarguen fins dijous i  tenen dues fases. Una general obligatòria que permet accedir a qualsevol universitat i té validesa indefinida, i una d’específica, de caràcter voluntari. Per superar les PAU s’ha d’obtenir una nota igual o superior a 5 com a resultat de la mitjana ponderada del 60% de la nota mitjana de batxillerat i el 40% de la qualificació d’aquesta fase general de les PAU, sempre que aquesta última sigui superior a 4.


Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny per Internet. Aquells que no obtinguin el resultat desitjat podran presentar-se novament a les proves que es faran els dies 5, 6, i 7 de setembre.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu