25 d'abril de 2024

Es lliuren els 16ens Premis de batxillerat que atorga l'Ajuntament de Manlleu

Han estat guardonats un alumne de l'Institut Antoni Pous i Argila i dos de La Salle

Arola Cumeras/Gisela Francàs 17 de juny de 2017 a les 11:08
Un moment de l'entrega dels premis amb els guanyadors, regidors i l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido

Aquest divendres a la tarda es van lliurar els Premis als treballs de recerca de 2n de batxillerat d’aquest any que convoca l’Ajuntament de Manlleu i que aquest any arriben a la 16a edició. S'’hi han presentat un total de 17 treballs repartits en 3 categories amb un premi cadascú. N’hi ha hagut 7 en la categoria d’humanitats i ciències socials, 6 en la de ciències experimentals i tecnologia i 4 en la categoria ciutat de Manlleu.


L’alumne de l’Insitut Antoni Pous i Argila, Pau Canuda, va ser el premiat en la categoria d’humanitats i ciències socials, amb el seu treball “Ausesken. Aquells bàrbars d'Osona. Estudi sobre el territori i els poblament dels antics ausetans”, un estudi que "barreja geografia i història sobre l’evolució el territori en l’època ausetana, l’època abans de la romana". Un tema, que segons el guanyador està poc estudiat a la comarca.


L’alumne de La Salle, Martí Codina va ser el guanyador en la categoria ciutat de Manlleu, amb el treball titulat “Coopma Osona, inspiració per créixer”, que és el nom de la cooperativa que Codina va crear i dissenyar el pla d’empresa "perquè fos econòmicament viable". 


Finalment, en la categoria de ciències experimentals i tecnologia, el guanyador va ser l’alumne de La Salle, Mark Gutiérrez amb el treball “El món bacterià: Estudi comparatiu de l'efecte dels tractaments naturlas i els antibiòtics sobre els bacteris i de l'aparició de resistències”, un estudi de “gran valor científic basat en les pràctiques fetes a un laboratori d’una universitat de Barcelona sobre les mutacions bacterianes i sobre com aquestes poden guarir algunes malalties”. Ho ha epxlicat el tutor de Gutiérrez, Josep Guàrdia.  


5 professionals llicenciats de diferents disciplines, Joan Arimany, Èlia Bretxa, Laia Jiménez i Albert Santasusagna, han format el jurat d’aquests Premis de treballs de batxillerat.


Els tres guanyadors l’any que ve tenen previst estudiar una carrera relacionada amb els seus treballs de recerca. Canudas vol estudiar geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona, Codina estudiarà enginyeria agrària i Gutiérrez, alguna carrera vinculada a les ciències, com Bioquímica.


L’acte de lliurament dels premis, que es va fer la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, es va cloure amb la interpretació d’algunes peces a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu