24 d'abril de 2024

Es confirma que el curs vinent el Puig-Agut i l'institut del Ter incorporen noves línies

El gran repte en l'àmbit educatiu és que "l'institut del Ter pugui tenir l'edifici definitiu"

Arola Cumeras 28 de juny de 2017 a les 16:41
L'institut del Ter va viure una jornada important quan es va presentar l'aliança educativa amb el Museu del Ter

El curs 2017-18 es presenta amb alguns canvis en la distribució dels alumnes als centres escolars de Manlleu. La nova regidora d’Educació, Marta Alsina, ha explicat que els canvis més destacats que es deriven de la preinscripció són en centres públics.


A la primària, al Puig-Agut, que s’havia quedat amb una única línia, i ara “la recupera i en tornarà a tenir dues”. A la secció d’institut del Ter, també es creixerà una línia. L’assignació aquest any s’ha fet de manera automàtica i “durant el juliol acabarem de veure com ha funcionat el nou sistema, a veure si l’automatisme s’ha de revisar”. La regidora diu que “en principi no tenim detectades queixes, veurem si durant l’estiu en sorgeix alguna”. Això indica que “molta gent ha pogut entrar en primera i en segona opció, tot i que de moment no podem donar percentatges”.


Els alumnes amb necessitats educatives especials estan “com sempre repartits entre totes les escoles, tant públiques com concertades, amb una ràtio de sis alumnes aula”. El repartiment “és equilibrat”. Globalment, el que creix més és la Secundària, seguint la tendència del curs anterior.


De moment “encara no tenim el compromís en ferm del Departament d’Ensenyament però creiem que serà properament; aquest seria el gran repte, que la secció d’institut del Ter tingui el seu edifici”. Una de les opcions és que, si creix, l’institut del Ter incorpori també l’etapa del batxillerat.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu