26 d'abril de 2024

Arkham Studio participa en un projecte d'educació en valors, El bosc de Lem

S'han fet proves pilot amb diverses escoles, una de les quals és la Bellpuig, a Sant Julià de Vilatorta

Arola Cumeras 4 de juliol de 2017 a les 17:39
Els personatges que habiten El bosc de Lem

L'empresa de Manlleu Arkham Studio ha dissenyat El bosc de Lem, material didàctic per fomentar l'educació en valors a les escoles. Es tracta de càpsules que, “quan l’escola es registra, pot accedir-hi" i el material "pot funcionar com a substitut dels llibres de text”.


Han elaborat peces d’animació, còmics, jocs de rol o dibuixos que “ajuden els mestres a articular una classe, que tracta els valors i les emocions”. La idea sorgeix de la mestra i pedagoga Nati Bergadà, especialitzada en els valors i les emocions. Per il·lustrar les classes “utilitzava curtmetratges de Pixar” però conjuntament amb l’editorial Llunna va pensar que “podien tenir unes càpsules més pròpies i ens van venir a buscar”.


Pol Robles, dissenyador d'Arkham Studio, parla del projecte com d’una experiència “apassionant”. Aclareix que El bosc de Lem és “un nom inventat que sorgeix de ludificació i emocions”, i suggereix “un lloc imaginari on viuen aquests personatges”. Robles comenta que s’han inspirat en el Sherlock Holmes de la factoria japonesa Ghibli o bé D’Artacán y los tres mosqueperros. El punt de partida del projecte són els continguts multimèdia. I és que es tracta d'una plataforma en línia que fa pensar en un videojoc i que consta de quasi dues-centes activitats. Els continguts estan protagonitzats per sis animals amb personalitats diferents: una daina, un ratolí de bosc, un ós, una lloba, un linx i una fura.


S’han fet proves pilot amb diverses escoles, una de les quals la Bellpuig, a Sant Julià de Vilatorta. Al final de la classe, els alumnes “es puntuen i per tant té un punt de joc que pot durar tot el curs”. Ara s’està treballant en els continguts i de cara al setembre les escoles ho començaran a utilitzar. Els continguts estan elaborats per la pedagoga i “ens dona una punt de partida argumental, com ara fer una peça sobre la tolerància a la frustració”. L’estudi ha treballat amb diversos col·laboradors que han reforçat el projecte, com ara Jacob Cabezas. Robles considera que un dels punts forts del projecte és que “els personatges creixen amb els alumnes, es pot fer servir curs rere curs i ells i els conflictes aniran canviant amb ells”.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu