24 d'abril de 2024

Nou preavís per contaminació per ozó

El preavís també es va emetre dimarts, però no es va arribar a superar el llindar

elter.net 23 d'agost de 2017 a les 11:01
Un mapa amb la zona de Manlleu seleccionada

Aquest dimecres s'ha rebut un preavís per possible superació del llindar d’informació d'ozó a Manlleu. Segons el preavís del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, és possible que es superi el llindar d'informació d’ozó troposfèric (180 µg/m³) a Manlleu.


L’avís afecta a tota la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic (ZQA 6). D'acord amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, com a mesura preventiva cal que la població sensible renunciï a fer exercici físic intens, sobretot a l’exterior. Les persones amb problemes de cor o de pulmons, els nadons, els infants en edat preescolar i les embarassades es consideren especialment sensibles.


Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Manlleu es recomana als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives al nostre municipi que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d’informació d’ozó (12-18h). En les properes hores es podrà confirmar si se supera o no aquest llindar. 

Etiquetes:
Fires i festes