25 d'abril de 2024

Tornada a l'escola amb menys alumnes a primària i més a secundària

A primària, a Osona es perden dos grups i se'n guanyen onze a secundària

ACN/elter.net 12 de setembre de 2017 a les 09:44
Una imatge d'una nena, aquest dimarts 12 de setembre, entrant a l'escola amb la seva mare

La Catalunya Central comença aquest dimarts el curs amb un total de 49.524 alumnes a infantil i primària i 21.666 a secundària. En global, la xifra ha experimentat un descens del 0,2% en relació als alumnes de l'any passat. Aquesta tendència a la baixa es manté en els últims anys degut al descens de la natalitat.


Tot i la disminució d'alumnes, el nombre de professorat augmenta al territori i en total hi haurà 344 docents nous, que sumaran un total de 5.584, un 6,3% més respecte el curs passat. A primària, a Osona es perden dos grups i es queda amb 749. Quant a l'etapa d'ESO, a Osona hi ha un creixement important d'onze grups i s'arribarà als 257.


Pel que fa al número de professors, el curs 2017-2018 comença a la Catalunya Central amb un 6,3% més de docents i n'hi haurà un total de 5.584. D'altra banda, aquest curs també es dona un impuls a l'FP Dual amb la implantació de dos nous cicles formatius de grau mitjà: Fabricació i ennobliment de productes tèxtils a l'Institut Guillem Catà de Manresa i Conducció de vehicles de transport per carretera a l'Institut de Vic.


Ensenyament informa que en aquests moments té projectats nous centres a les comarques centrals com són l'Escola Emili Teixidor de Roda de Ter –amb la previsió d'acabar les obres el novembre de 2017- i l'Institut Gurb de Gurb. Un altre dels trets destacats del nou curs a les comarques centrals és l'impuls a l'FP Dual. En concret, es posaran en marxa dos nous cicles formatius de Grau Mitjà. Seran el de Fabricació i ennobliment de productes tèxtils, que s'impartirà a l'Institut Guillem Catà de Manresa; i el grau de Conducció de vehicles de transport per carretera, que es farà a l'Institut de Vic. A més, també hi haurà quatre nous cicles formatius de Grau Superior; l'Institut de Vic incorpora el grau de Laboratori d'anàlisi i control de qualitat.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu