26 d'abril de 2024

Superació i inclusió a la inauguració del curs escolar a Manlleu

L'acte d'obertura va ser seguit per més d'un centenar de persones

Arola Cumeras 13 de setembre de 2017 a les 17:21
Una imatge de la conferència

Marta Alsina va encapçalar per primera vegada com a regidora d'Educació la inauguració del curs escolar, divendres passat. Va ser un acte que va aplegar unes 150 persones a la sala d'exposicions de Can Puget, que va quedar desbordada. Girava a l'entorn de l'escola inclusiva i per això es comptava amb Efrèn Carbonell i amb la intervenció mitjançant un vídeo enregistrat d'Álex Roca.


Carbonell és director de la fundació Aspasim i autor del llibre Escoles inclusives, escoles de futur. Va parlar de la confiança i el desenvolupament de les potencialitats reals dels alumnes. Tot va girar a l'entorn del cas del mateix Àlex Roca, un noi amb paràlisi cerebral però amb les capacitats intel·lectuals que li han permès fer una vida plena i tenir estudis i feina. Segons va explicar Carbonell, "Roca va anar primer a una escola especial però després va passar a l'ordinària, a l'institut Costa i Llobera de Barcelona". Va considserar que "l'escola inclusiva ha de comptar amb elements com la interacció o l'aprenentage" i que cal "eliminar barreres".


Va reconèixer que "al principi quan vaig conèixer l'Àlex el veia com un nen molt malalt" i va remarcar que "d'una vinya torçada en port sortir un raïm i un vi boníssims". De fet, en aquest cas d'èxit i de superació personal, la discapacitat que li han reconegut és del 76%. Segons Carbonell, els models europeus aconsellen que "els recursos siguin per a tota l'escola, que després els redistribueixi amb polítiques inclusives". L'acte va acabar amb un torn de precs i preguntes i una actuació de l'Escola Municipal de Música de Manlleu.

Els docents van omplir la sala de Can Puget

La intervenció d'Àlex Roca va ser enregistrada

Etiquetes:
Ràdio Manlleu