25 d'abril de 2024

La plaça Major de Vic es desborda per rebutjar els atacs a les institucions catalanes

El president del Consell d'Alcaldes d'Osona i alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha llegit un manifest

ACN/elter.net 21 de setembre de 2017 a les 11:25
Una imatge de la plaça Major de Vic compartida a les xarxes per ERC Manlleu

La plaça Major de Vic s’ha omplert aquest dimecres al vespre amb una concentració històrica, de milers de persones que han desbordat el perímetre de l'emblemàtic indret. La mobilització s'ha fet per donar suport a les institucions catalanes i l'origen ha estat al Sucre, després del Consell d’Alcaldes d’Osona, que han sortit en comitiva fins a la plaça amb una pancarta on hi constava el substantiu Democràcia. 


L'humorista osonenc Peyu ha estat el responsable d'anar introduint els parlaments. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra ha dit que “som aquí per defensar el que avui ens volen prendre, les nostres institucions i la nostra llibertat”. Erra també ha considerat que "ja ha començat el camí cap a la independència”. El president del Consell d’Alcaldes d’Osona i alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha llegit un manifest en què va afirmar de manera vehement que el govern espanyol està configurat pels “hereus corruptes d’un franquisme que mai no ha deixat d’existir”. Ha considerat que "davant de cada amenaça els oferirem fermesa i un somriure; Davant de cada atac, cançons i resistència pacífica”.


A l’escenari també hi han estat presents integrants de l'escena cultural osonenca com ara actors o músics, entre els quals integrants de la Iaia, Obeses o Bonobos. L’acte ha acabat amb els milers de persones cantant Els Segadors


Amb crits de 'Votarem', 'Independència', el cant dels Segadors i l'Estaca, unes 3.000 persones ja s'havien concentrat a la plaça Major de Vic al migdia per protestar contra la macrooperació de la Guàrdia Civil per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Durant l'acte s'ha llegit un manifest on es denunciava el "gravíssim deteriorament de les llibertats" i s'ha traslladat el suport a tots els alcaldes investigats per la Fiscalia. Al final de l'acte, una quinzena d'advocats del Col·legi d'Advocats de Vic, vestits amb la toga, han volgut fer notar la seva veu a favor de la independència i el dret a votar. Desenes de manifestants s'han desplaçat fins a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic on han mostrat també el seu rebuig a l'operació.

Etiquetes:
Política Municipal