Barça Lassa i Voltregà es jugaran la Supercopa

La final de la Supercopa es jugarà aquest dissabte (20.45h)

David Osa 30 de setembre de 2017 a les 13:46
Gerard Teixidó durant la celebració del primer gol. Foto: Lluís Domènech

Les semifinals de divendres de la Supercopa d’hoquei patins, viscudes al Pavelló Municipal Victorià Oliveras de la Riva, a Sant Hipòlit, va acabar premiant l’encert atacant del Barça Lassa i la constància i efectivitat a bola aturada del Voltregà, que es veuran les cares a la final aquest dissabte (20.45h).

FC Barcelona Lassa 5 – 2 Reus Deportiu

La primera semifinal va creuar els dos primers classificats de l’OK Lliga en un partit intens en què els blaugrana sempre van portar la iniciativa al marcador contra un Reus que va pagar car el poc encert a bola aturada. Els gols de Pablo Álvarez i Marc Gual van posar el Barça Lassa per davant als primers minuts. Xavier Barroso, amb un xut al pal i un altre aturat per Càndid Ballart, va estar a punt de marcar el tercer a l’equador d’una primera part que es va anar adormint amb el domini del joc per part del Barça.

El descans va donar ales al Reus Deportiu, que va començar la segona part amb intensitat i escurçant distàncies amb un gol de Raül Marín en un cara a cara amb Sergi Fernàndez. La insistència reusenca feia pensar en l’empat, però Pau Bargalló va fer el tercer amb un xut suau i bombejat. El Reus podria haver colpejat de nou amb un penal que Casanovas no va transformar uns minuts abans que els dos equips fessin un pas endavant i marquessin, en el mateix minut, Lucas Ordóñez pel Barça i Marc Torra pel Reus.

Als últims minuts, les faltes directes van acabar sentenciant a favor dels blaugrana. Raül Marin i Marc Torra no van encertar els seus xuts de falta directa, mentre que entre un i altre, Pau Bargalló sí va transformar el seu llançament per fer el 5 a 2 definitiu.

FC Barcelona Lassa, 5
Reus Deportiu, 2

FC Barcelona: Sergi Fernández, Marc Gual, Pau Bargalló, Sergi Panadero i Pablo Álvarez -cinc inicial-, Matías Pascual, Lucas Ordóñez, Xavi Barroso i Ignacio Alabart.
Reus Deportiu: Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Albert Casanovas y Marc Torra -cinc inicial-, Raül Marín i Àlex Rodríguez.
Gols: 1-0, Pablo Álvarez, min. 4; 2-0, Marc Gual, min. 8;  2-1, Raül Marín, min. 29; 3-1, Pau Bargalló, min. 33; 4-1, Lucas Ordóñez, min. 41; 4-2 Marc Torra, min. 41; 5-2, Pau Bargalló (f.d.) min. 44.
Àrbitres: Josep Gómez i Daniel Villar. Targeta blava pe al blaugrana Matías Pascual.

CP Voltregà 2 – 2 HC Liceo  (2-1 als penals)

La segona semifinal va mostrar-se més igualada gràcies a l’encert a bola aturada del Voltregà, que va tenir prou amb un penal i una falta directa de Gerard Teixidó per contrarestar la potència del Liceo.

El patit va començar amb els dos equips buscant el gol a parts iguals. El Voltregà va buscar sort amb alguns xuts creuats que no trobaven porteria mentre el Liceo posava a prova Blai Roca amb diversos llançaments. Passada la meitat del primer temps, els gallecs van marcar dos gols amb un xut llunyà de Marc Coy i una ocasió de prop de Sergio Miras.

A la segona part, el Voltregà va anar forçant el compte de faltes del Liceo, que va arribar a les nou faltes en menys de deu minuts. El capità dels de Sant Hipòlit, Gerard Teixidó, va aixecar els ànims del seu pavelló amb un gol de penal i un altre de falta directa en només un minut. L’empat va esperonar l’equip, que es va anar disputant la iniciativa en el joc amb un Liceo que va estar a punt de posar-se per davant amb un penal de Miras que va aturar Roca per forçar la pròrroga.

Durant les dues parts del temps extra, el Voltregà va enviar dues boles al pal i el Liceo va disposar d’una falta directa desaprofitada.

En els llançaments de penal, van fer falta quatre penes màximes per decantar el resultat a favor del Voltregà, amb gols de Petxi i Crespo. L’aturada de Roca al cinquè penal del Liceo va significar la classificació dels osonencs per a la final.

CP Voltregà, 2 (2)
HC Liceo, 2 (1)

CP Voltregà: Blai Roca, Xavi Crespo, Petxi Armengol, Aleix Molas i Gerard Teixidó -cinc inicial-, Èric Vargas, Ignasi López i Pol Gallifa.
HC Liceo: Xavi Malián, Josep Lamas, César Carballeira, Edu Lamas i Dava Torres -cinc inicial-, Carlo di Benedetto, Marc Coy i Sergio Miras.
Gols: 0-1, Marc Coy, min. 14; 0-2, Sergio Miras, min. 17; 1-2, Gerard Teixidó (p.), min. 36; 2-2, Gerard Teixidó (f.d.), min. 37. Als penals, gols de Petxi Armengol i Xavi Crespo (Voltregá) i Sergio Miras (Liceo).
Àrbitres: Miguel Díaz i Gerard Gorina. Targeta blava per a Dava Torres.

Sergi Panadero prova el xut davant la mirada de Raül Marín. Foto: Lluís Domènech