26 d'abril de 2024

Un treball estudia les condicions de vida de la gent gran vigatana

El més rellevant ha estat el dolor crònic amb un 40% d’incidència

El Ter 22 de desembre de 2008 a les 20:05
Imatge de la presentació de l'estudi
El passat divendres es va fer la presentació d’un estudi que tractava sobre les condicions de vida de la gent gran. Es va dur a terme a les persones més grans de 80 anys de la ciutat de Vic. L’estudi es va realitzar a partir de més de 1.200 persones entrevistades. Gràcies a aquestes ha estat possible obtenir una diagnosi de la situació d’aquest col·lectiu, fet que serveix també per facilitar la tasca dels agents socials i de salut per planificar determinats tipus de serveis o de situacions.

L’estudi ofereix diverses dades de factors que influeixen clarament en el benestar de les persones grans, com per exemple la pròpia percepció de l’estat de salut, la capacitat funcional, les relacions socials o bé l’alimentació. Una dada que cal destacar és que en l’apartat de recursos destaca especialment l’ús de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), i pel que fa a problemes detectats, el més rellevant ha estat el dolor crònic amb un 40% d’incidència.

L’estudi que s’emmarca dins el programa “Viure a Casa” ha estat realitzat pel Centre d’Estudis d’Envelliment de Catalunya (CEEC) i l’acte va ser presidit per l’alcalde de Vic Josep M. Vila d’Abadal, també va comptar amb la participació de Joan López.
Etiquetes:
Societat