26 d'abril de 2024

Recordatori dels Bombers per evitar incendis hivernals

Diàriament es realitzen serveis per un mal manteniment de les xemeneies

ACN 12 de novembre de 2017 a les 12:31
L'acumulació de sutja és una de les causes més freqüents d'aquests incendis. Foto: Roger Codina

Ara que comença a fer fred i aquells que tenen una llar de foc tradicional a casa comencen a encendre-la, els Bombers de la Generalitat han aprofitat per alertar de la importància d'assegurar-se que es troba en bon estat. El sergent i cap del Parc de Vic, Àngel Garcia, ha assenyalat que és indispensable fer-ne un bon manteniment.


Aquest és un dels casos més habituals que poden derivar en un incendi a la llar, però el sergent també ha recordat que és important allunyar de la llar de foc elements combustibles com catifes, mantes o el sofà i evitar que una guspira els pugui encendre; comprovar que quan es marxa a dormir el foc estigui completament apagat o instal·lar un detector de fums a la sala. Segons els Bombers, cada dia es realitza més d'un servei per incidències derivades d'un manteniment no adequat de les llars de foc.


A banda d'allunyar els materials combustibles de la llar de foc i ser curosos amb la neteja de la xemeneia per evitar l'acumulació de sutge, el sergent i cap del Parc de Bombers de Vic, Àngel Garcia, ha explicat que com a mesura per evitar incendis també cal comprovar que el foc a la llar de foc estigui completament apagat. Si no és així, també es podria instal·lar una pantalla mataguspires al davant de la llar de foc per evitar qualsevol guspira.


D'altra banda, Garcia també ha destacat que l'estança on hi ha la llar de foc ha de disposar de ventilació, per evitar problemes de tiratge i l'acumulació de gasos tòxics. El sergent també ha alertat del perill que pot suposar cremar fusta tractada o fustes resinoses, i també ha destacat que una bona opció pels usuaris seria la instal·lació d'un detector d'incendis i de monòxid de carboni, per augmentar la seguretat a casa.

Etiquetes:
Societat