25 d'abril de 2024

La Generalitat fa canviar la ubicació de la planta de purins que un grup de ramaders vol fer a Gurb

El Departament d’Agricultura creu que s’incompleixen les distàncies que ha d’haver-hi entre granges

El Ter 29 de desembre de 2008 a les 14:48
Una imatge de terrenys del terme municipal de Gurb
La planta de purins que un grup de ramaders d’Osona projecta a la comarca des de fa quasi una dècada ha topat amb un nou entrebancs. Els ramaders impulsen la iniciativa a través de l’empresa Ramaders de Gurb i Sant Bartomeu SL i ara la Generalitat no els permet construir-la en el punt de Gurb on pretenien fer-ho, ja que el Departament d’Agricultura creu que s’incompleixen les distàncies que ha d’haver-hi entre granges.

Josep Maria Falgueras, integrant del col·lectiu de ramaders, diu que ara presentaran una nova proposta d’ubicació, també en terme municipal de Gurb.

La nova proposta serà més separada d’alguna granja en concret, segons Falgueras. La voluntat dels ramaders és tornar a presentar el projecte de la planta de purins el mes que ve. Falgueras creu que sí que hi ha voluntat política per fer que la planta tiri endavant, especialment perquè el sistema que utilitza és més respectuós amb el medi ambient.

Aquest sistema no depèn tant de les primes amb què funcionen la majoria de plantes actuals, en perill per l’augment del gas. Precisament, les dues plantes de tractament de purins que Guascor té a Osona, a l’Esquirol i les Masies de Voltregà, continuen tancades. L’empresa que les gestiona va decidir aturar la producció fins al 17 de gener, a l’espera que el govern espanyol els pagui les primes per l’electricitat generada.
Etiquetes: