25 d'abril de 2024

El Consorci del Lluçanès torna a programar el Voluntariat Lingüístic

És el segon any que es programen amb l'objectiu de normalitzar el català entre els nouvinguts

El Ter 31 de desembre de 2008 a les 12:10
Imatge de la campanya
Amb aquestes festes de Nadal, comença la segona edició de la campanya de difusió del Voluntariat Lingüístic del Lluçanès, amb l’objectiu de posar en contacte a una persona catalanoparlant amb una persona nouvinguda que vulgui aprendre català per practicar el català en conversa.

Segons explicava a elter.net Eva Boixadé, presidenta del Consorci del Lluçanès que impulsa la iniciativa, l’objectiu és que el català cada vegada es parli més entre els nouvinguts.

Com sentíem, les sessions són setmanals, i el lloc de trobada el trien les parelles. La persona voluntària no és un professor, sinó que la seva funció és que l’altra persona agafi confiança per parlar en català, que guanyi en fluïdesa i vocabulari i que se senti còmode en un ambient distès. El consorci només intervé en el procés de posar en contacte les diferents parelles lingüístiques, i a partir d’aquí, aquestes tenen molta llibertat. Eva Boixadé.

Les persones interessades en participar-hi poden inscriure's a l'ajuntament del seu municipi o al Consorci del Lluçanès fins el dia 15 de gener. Enguany, el Voluntariat Lingüístic al Lluçanès es durà a terme de febre fins el juny de 2009. Les parelles o grups lingüístics es trobaran una hora a la setmana.
El Voluntariat Lingüístic al Lluçanès es coordina des del Consorci del Lluçanès juntament amb els ajuntaments dels 13 municipis del territori, i amb el suport d'Òmnium Cultural i el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal d'Osona.
Etiquetes: