25 d'abril de 2024

Caminades per redescobrir les nostres poblacions

Deriva Mussol i ACVic proposen contemplar municipis d'Osona recorrent el seu perímetre a peu

elter.net 5 d'abril de 2018 a les 10:49
Una de les caminades organitzades per la plataforma | Deriva Mussol

Cada dissabte d’abril sortiran a caminar pel voltant d’una població osonenca diferent: Manlleu, Torelló, Borgonyà i Sant Quirze de Besora. Sota el nom de “Caminar el perímetre”, es recorreran els contorns dels municipis. Un dels impulsors del projecte, Jordi Lafon, explica que volen "copsar la presència i intensitat de diferents llocs de la comarca des dels límits que els voregen".

La primera serà aquest mateix dissabte i serà precisament a Manlleu. La caminada serà d’unes quatre hores i començarà a les 9:20h. Per Lafon, representa "una gran ocasió per comentar temes relatius a cada població, el seu desenvolupament, història, les comunitats, etc", i perquè "sorgeixin infinititat de complicitats i aprenentatges entre els caminants".

Qui són?
Deriva Mussol és una plataforma artística que lideren Jordi Lafon i Eva Marichalar-Freixa i les caminades estan organitzades juntament amb ACVic Centre d'Arts Contemporànies. Les caminades són gratuïtes i obertes a tothom.

El seu punt de partida serà l’estació de tren de Vic a les 9 del matí o també es pot incorporar-s’hi directament des del poble o ciutat on s'organitzi la caminada. Els assistents han de registrar-se a través d’un formulari.

Des del 2012 que Deriva Mussol organitza activitats relacionades amb caminar. A la seva presentació ja va organitzar una deriva nocturna i, des d'aquell moment, han dut a terme una vintena d'accions similars, com Deriva Tordera (2013); Caminada simultània Vic-Nova York (2013); caminar amb el pare (2014), en què Jordi Lafon va caminar des de Vic fins a Barcelona acompanyat del seu pare; Caminar el perímetre Sabadell (2015); Caminants (2016), engegada per acabar amb l'estigma de les malalties mentals; A Dérive Encounter in Eskilstuna (2018), organitzada a la Universitat de Mälardalen a Eskilstuna, Suècia; etc.

Apunta’t a “Caminar el perímetre” de Deriva Mussol

Més informació sobre Deriva Mussol

Cartell del projecte | Deriva Mussol

Etiquetes:
Societat