25 d'abril de 2024

Manlleu inicia el projecte 'Comunitats veïnals per l'eficiència energètica'

És una experiència pilot que Ecoserveis realitza a diferents municipis

Melany Carrasco 6 de maig de 2018 a les 12:49
Sessió del projecte | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha signat un conveni amb l’associació Ecoserveis per col·laborar en el projecte d’estalvi i eficiència energètica anomenat ‘Comunitats veïnals per l’eficiència energètica’. És una experiència pilot que l’associació realitza a diferents municipis gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya.


L’objectiu d’aquest projecte és reduir la despesa en els subministraments, especialment de l’electricitat, de la comunitat i en cadascun dels habitatges.


El projecte es va iniciar el passat divendres amb una sessió informativa –es van explicar les fases a desenvolupar i es va fer una formació sobre les factures- pels veïns de la comunitat que hi participen i durarà fins a finals d’any.


El projecte es desenvolupa en diferents etapes i a càrrec de tècnics experts d’Ecoserveis. En una primera fase s’estudiarà l’edifici per a conèixer els punts de millora energètica i es farà un assessorament personalitzat a cada família per a optimitzar els contactes de llum, aigua i gas. Després, els veïns visitaran dos habitatges intervinguts per aprendre a identificar mesures de millora i els materials de baix cost que els poden ajudar a incrementar el confort i reduir la despesa energètica de les seves llars.


Durant el procés, també hi haurà un tècnic de l’Associació de Comunitats Autofinançades que explicarà als veïns el funcionament de les comunitats d’ajuda mútua i es finalitzarà amb una sessió de tancament per mostrar els resultats obtinguts.

Etiquetes:
Economia i empresa