26 d'abril de 2024

Orís comença a rehabilitar l'antiga escola de Bajalou, en desús des de fa 40 anys

L'Ajuntament va rebre una subvenció de la Diputació de 60.000 euros, que cobrirà pràcticament tot el cost del projecte

El Ter 13 de gener de 2009 a les 13:58
Una imatge panoràmica d'Orís
Aquests dies han començat les obres de l’antiga escola del nucli de Bajalou, a Orís, que es volen habilitar com a espai de reunions o de cursos. Ara, quan fa uns 40 anys que està tancada, s’aposta per conservar-ne uns elements arquitectònics que segons l’Ajuntament d’Orís són interessants. Jaume Toneu, regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, explica el passat de l’immoble.

L'Ajuntament va rebre una subvenció de la Diputació de 60.000 euros, que cobrirà pràcticament tot el cost del projecte, que puja fins als 77.000 euros. El primer que es fa és substituir la coberta, que és el més important ja que l’estat de l’actual teulada feia que fins i tot fos perillós entrar-hi. El sostre nou serà de fusta i per la coberta s’utilitzarà teula àrab. Segons Toneu, es procura respectar l’estil colonial, amb tocs modernistes, que té la construcció. Pel que fa als usos que es donarà a l’espai, seran de caire social, i s’obre la possibilitat de fer-hi reunions o locals per a joves. L’important, segons Toneu, és conservar l’escola perquè no es deteriori més, ja que també forma part dels records de molta gent.

La inversió permetrà renovar la teulada i, a més, els terres, la instal·lació elèctrica o els tancaments, on es mantindrà l’estructura de les finestres. Les obres han d’estar acabades per l’abril. En cas que Orís tornés a tenir escola en el futur, però, no s’ubicaria a l’escola de Bajalou perquè queda massa allunyada del nucli urbà.
Etiquetes: