25 d'abril de 2024

La fira alTERna't 2019 ja té data

L'esdeveniment té per objectiu donar visibilitat a les iniciatives d'economia social i solidària de la comarca d'Osona

elter.net 27 d'abril de 2019 a les 16:46
Imatge d'edicions passades de l'alTERna't | elter.net

El passeig del Ter de Manlleu tornarà a ser l’emplaçament de la fira de l’economia social i solidària d’Osona, L’alTERna’t, que enguany es celebrarà el 16 de juny. En aquesta edició la fira durarà tot el dia a causa de l’afegiment del popular Dinar de Llençats dins la programació. L’alTERna’t posarà el punt final a un mes ple d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària a Osona, que començarà el 17 de maig amb una trobada de cooperatives formades pels alumnes de 19 escoles de la comarca.


Des de la tardor passada un grup d’entitats i empreses han estat preparant l’alTERna’t 2019 i actualment ja tenen el programa d’actes enllestit. Durant aquesta jornada hi haurà espais de mostra i degustació, activitats per a totes les edats, un racó de cuina i dinar, una zona “chill out” i l’espai de xerrades, on també hi tindrà lloc el concert que tancarà la jornada. El programa complet es donarà a conèixer en pocs dies.


La fira alTERna’t va començar fa dos anys de la mà de la XESS Manlleu i de l’Ajuntament de Manlleu amb l’objectiu de donar visibilitat a les iniciatives d’economia social i solidària de la ciutat. Tot i això, a partir de la segona edició ja es va obrir a projectes de la resta de la comarca d’Osona. Aquest any s’ha ampliat el nombre d’activitats i d’expositors amb la idea de fer un salt qualitatiu per convertir aquest esdeveniment en el referent a Osona de l’economia social i transformadora.


Durant el mes previ a l’alTERna’t hi haurà tot un seguit d’actes com la projecció del documental “Food Coop” el 30 de maig al CineClub Vic, una trobada de les cooperatives escolars de Manlleu que vendran els productes que hauran elaborat durant el curs o una jornada de cuina al mercat municipal de Manlleu amb productes procedents de l’economia social i solidària.


Entre totes activitats programades se’n poden destacar tres. El 17 de maig a Manlleu s’hi organitzarà una trobada de cooperatives escolars que aplegarà 864 alumnes de 19 escoles de diferents poblacions d’Osona i el Lluçanès. De Manlleu hi participen les escoles Quatre Vents i Pompeu Fabra. Es tractarà d’una gimcana d’activitats a través de les quals es treballarà el treball en equip i la creativitat.


El 15 de juny es celebrarà una jornada d’habitatge cooperatiu a Vic que comptarà amb la presència de ponents nacionals i internacionals que exposaran experiències d’èxit en aquest àmbit.


El Dinar de Llençats, que aquest any s’inclou dins del programa d’actes de l’alTERna’t, arribarà a la seva quarta edició. L’activitat organitzada pel col·lectiu “Tu no ho llencis!”, és un àpat on el principal ingredient són aliments recuperats dels comerços de Manlleu, aptes per al consum, però que ja no es poden vendre, per exemple, per ser fruita massa madura o lletja. Es tracta d’un dinar gratuït i solidari on també es recullen aliments de llarga durada pel banc d’aliments de Manlleu, el Sarró. En cadascuna de les darreres edicions es va aconseguir recuperar una tona de productes frescos i s’hi va recollir gairebé una tona i mitja d’aliments secs per a El Sarró.

Etiquetes:
Economia i empresa