23 d'abril de 2024

La participació a Manlleu va ser del 65%, dotze punts més que el 2015

La CUP i el PSC van obtenir més vots però van reduir i mantenir els regidors de la passada legislatura

elter.net 27 de maig de 2019 a les 10:58
Cues per votar a Can Puget | elter.net

Les eleccions municipals del 2015 van tenir una participació molt baixa a Manlleu, quelcom que van destacar tots els alcaldables durant la jornada d’ahir, que es mostraven confiats que, tal com va ser, augmentés aquest 26 de maig del 2019.


Així va ser, concretament, amb dotze punts de diferència. A les municipals d’aquest diumenge la participació va ser del 65%, mentre que el 2015 va ser del 53%. Un augment que va portar més manlleuencs i manlleuenques a les urnes, on també van dipositar les paperetes corresponents a les eleccions europees. L’augment de participació va significar que tots els partits que tenen representació al consistori augmentessin el nombre de vots, però alguns en van sortir més ben parats que altres.


A banda de la clara victòria d’Esquerra, que augmenta dos regidors, Junts Per Catalunya va aconseguir 184 vots que li van valdre un regidor més. En canvi, la CUP, va obtenir 120 vots més que el 2015 però va perdre un regidor respecte l’anterior legislatura. El PSC va aconseguir 380 vots més que els anteriors comicis i es va haver de conformar amb els mateixos 3 regidors.


Ciutadans i Manlleu En Comú Podem asseguren que els resultats els han de fer reflexionar


Dos dels partits que es presentaven per primera vegada a les eleccions municipals de Manlleu, Ciutadans i Manlleu En Comú Podem no van aconseguir el suficient nombre de vots per entrar al consistori manlleuenc.


La formació taronja, encapçalada per Javier Jiménez i que a Vic i a Torelló tampoc va aconseguir cap escó, va treure 346 vots, insuficients per tenir un regidor. Jiménez explicava anit a Ràdio Manlleu que “ha estat una derrota”, però que això només és “l’inici del projecte de Ciutadans a Manlleu” i que seguiran treballant per “donar veu a una part de la població que està silenciada”.


D’altra banda, el número 2 de Manlleu En Comú Podem, Kiko Rodríguez, deia als micròfons de Ràdio Manlleu que els resultats “són una dura derrota” pel partit i que els toca reflexionar per seguir treballant “per tota la gent de Manlleu”. Els Comuns van ser el partit polític amb menys vots aquest diumenge, un total de 255 (3,04%).

Etiquetes:
Política Municipal