26 d'abril de 2024

ERC i JxCat escenifiquen el pacte de govern

Àlex Garrido i Arnau Rovira han encaixat les mans i governaran junts els pròxims quatre anys

Raimon Roma 15 de juny de 2019 a les 11:40
Membres d'ERC i JxCat, després de segellar el pacte | elter.net

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts Per Catalunya han explicat oficialment l’acord arribat per pactar a Manlleu els pròxims quatre anys de legislatura. Els cap de llista, Àlex Garrido i Arnau Rovira, han coincidit en l’afirmar que “l’entesa ha estat ràpida” i que formen un “govern molt potent” per tirar endavant “les iniciatives per fer créixer Manlleu”.


En una roda de premsa on hi han estat presents els 14 regidors i regidores que formaran part de l’equip de govern, les postures de les dues formacions han estat clares. Àlex Garrido explicava que “aquest acord garanteix un govern fort, plural i estable” i que tenen molts reptes importants per Manlleu, com “el creixement industrial, el benestar de les persones, projectes educatius i noves polítiques d’habitatge”. El pacte entre ERC i JxCat inclou cinc regidories per l’equip d’Arnau Rovira, contemplant també la segona tinença d’alcaldia i una de la presidència de les comissions informatives.


Arnau Rovira, per la seva banda, ha explicat que “des del primer dia va haver molt bona relació amb Esquerra” i assegura que les persones que agafin les regidories “tenen el perfil adequat” per desenvolupar correctament les funcions. Les regidories assignades a cada un dels regidors i regidores es podrien conèixer a finals de la setmana que ve o just després de Sant Joan.


“Les converses sempre han estat en un to constructiu”


Tant Garrido com Rovira destacaven que les converses mantingudes entre les dues formacions els últims dies han estat empre “constructives” i en un to molt afectiu. Això els ha portat ràpidament a arribar a bon port. L’alcalde manlleuenc destacava que “la primera proposta era formar un govern a tres bandes, amb la CUP”, però que vistes les primeres reunions “vam veure que les línies més coincidents eren amb Junts Per Catalunya”.


Arnau Rovira finalitzava agraint la confiança dipositada per ERC per entrar a govern i confiat amb ambició per començar a treballar pròximament per “fer créixer Manlleu”.

Etiquetes:
Política Municipal